F1 Nieuws

Sergio Pérez zag ongelijke behandeling bij Red Bull: 'Krijg nu net zoveel steun als Max'

Sergio Pérez zag ongelijke behandeling bij Red Bull: 'Krijg nu net zoveel steun als Max'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez zag ongelijke behandeling bij Red Bull: 'Krijg nu net zoveel steun als Max'

Sergio Pérez zag ongelijke behandeling bij Red Bull: 'Krijg nu net zoveel steun als Max'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez lijkt dit seizoen een echte gooi naar de titel te kunnen doen. De Mexicaan won immers twee races en stond twee keer voor zijn teamgenoot op de grid. Daarnaast voelt Pérez zich nu echt gesteund door Red Bull, iets wat afgelopen seizoenen niet zo was volgens de Mexicaan.

Momenteel bedraagt het gat tussen Pérez en Max Verstappen veertien punten in het voordeel van de Nederlander. Dat gat lijkt echter groter te gaan worden in de aankomende races. In Miami Gardens toonde Verstappen immers waarom hij tweevoudig Formule 1-wereldkampioen is. De 25-jarige Limburger won de race vanaf P9, nadat hij op zaterdag een ongelukkige kwalificatie had meegemaakt. Pérez begon daarentegen vanaf pole position, maar was niet opgewassen tegen de sublieme racepace van zijn Nederlandse teamgenoot.

Net zoveel steun

In Miami had Verstappen uiteindelijk de betere strategie van de twee Red Bull-rijders. Ondanks dit is Pérez er zeker van dat Red Bull hem net zoveel steunt als Verstappen. "Ik geloof dat ik nu net zoveel steun krijg als Max. Dat doen ze al sinds de start van het seizoen en daar ben ik erg blij mee. Voor het team zou het namelijk erg makkelijk zijn om na twintig, dertig rondes teamorders te geven."

Pérez was dan ook blij dat hij vol mocht pushen met Verstappen in Jeddah en Bakoe. "In Jeddah en Bakoe hebben Max en ik keihard gepusht en hebben we allebei een aantal keer de muur geraakt. Het ging goed, maar het had ook flink fout kunnen gaan." In Jeddah en Bakoe won Pérez de race met achter zich Verstappen.

Mentaal sterk zijn

Sinds zijn komst bij Red Bull heeft Verstappen al meerdere teamgenoten meegemaakt. Pierre Gasly en Alexander Albon konden allebei geen vuist maken tegen Verstappen en moesten het Red Bull-schip dan ook na enige tijd verlaten. Pérez doet het in dat opzicht beter. De Mexicaan legt Verstappen dit seizoen namelijk het vuur aan de schenen. Volgens de Mexicaan heeft dat onder andere te maken met het feit dat hij mentaal sterk in zijn schoenen staat.

"Mentaal ben ik ijzersterk en dat is ook gelijk mijn sterkste punt. Het is echter niet makkelijk om Max' teamgenoot te zijn. Hij presteert namelijk altijd goed en hij wint veel races. In het verleden hebben we kunnen zien dat het niet makkelijk is om zijn teamgenoot te zijn en lang bij Red Bull te blijven. Ik geloof in mezelf, maar moest wel erg diep gaan om het concept van de auto te begrijpen en voor de titel te kunnen vechten", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties