F1 Nieuws

Sky Sports-commentator zorgt voor ophef: 'Was een tien seconden straf voor Max Verstappen wel genoeg?'

Sky Sports-commentator zorgt voor ophef: 'Was een tien seconden straf voor Max Verstappen wel genoeg?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-commentator zorgt voor ophef: 'Was een tien seconden straf voor Max Verstappen wel genoeg?'

Sky Sports-commentator zorgt voor ophef: 'Was een tien seconden straf voor Max Verstappen wel genoeg?'
Red Bull Content Pool

Sky Sports-commentator David Croft heeft het gevoel dat Max Verstappen wellicht wat makkelijk is weggekomen met 'slechts' een tien seconden tijdstraf, na het incident met Lando Norris in Oostenrijk. De Brit laat in de Sky Sports F1 Podcast weten dat Verstappen in zijn ogen best wat harder gestraft had mogen worden, zeker als men kijkt naar de gevolgen voor Lando Norris.

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk raakten Norris en Verstappen elkaar in bocht 3, nadat het in een aantal ronden daarvoor ook al een paar keer misging. Volgens de Britse media was dit allemaal de fout van Max Verstappen en ook David Croft is het daar mee eens. In aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië laat de Sky-commentator weten dat de Red Bull-coureur erg veel schade heeft aangericht met zijn actie en daarom misschien ook wel wat harder gestraft mocht worden.

Volgens Croft is het ook niet de eerste keer dat een dergelijk gesprek over Max Verstappen gevoerd moet worden, waardoor hij het gevoel heeft dat Verstappen er niet val leert. Daarom wordt het wellicht eens tijd om hem wat harder te straffen.

"Het is niet de eerste keer dat we op deze manier over Max Verstappen praten. Hij kreeg er [de crash met Norris, red.] 10 seconden straf voor, maar ik weet niet of 10 seconden genoeg was", begint Crofty. "Ik denk dat als ik kijk naar de richtlijnen van de stewards, ik wel kan begrijpen waarom ze die 10 seconden uiteindelijk hebben gegeven. Maar het had weinig of geen invloed op zijn resultaat nadat hij binnenkwam om banden te wisselen."

Mede door het feit dat Verstappen 'geen hinder heeft ondervonden' van zijn straf, meent Croft dat hij in de toekomst misschien harder gestraft moet worden voor zijn acties. Een gridstraf is wellicht wat overdreven, maar tien seconden was echt te licht in zijn ogen: "Ik ga niet oproepen om Max een gridstraf te geven voor de volgende race, maar was een straf van 10 seconden genoeg als je bedenkt dat zijn actie ertoe leidde dat een coureur zich terugtrok en zijn eigen kans op de overwinning kostte?"

Damon Hill eens met Croft

Sky Sports-analist en 1996 Formule 1-wereldkampioen Damon Hill is het helemaal eens met Crofty. Volgens de Brit heeft Verstappen zich vorig weekend weer van zijn slechtste kant laten zien. Hill noemde de actie van Max zelfs 'duivels'.

"Het leek mij dat Lando sneller was en daarom moest Max zijn... nou ja, ik ga het duivels verdedigen noemen. Het spijt me dat ik het zo zeg, maar ik denk dat Max de reputatie heeft dat hij zijn voorsprong niet zomaar opgeeft."

Inmiddels hebben steeds meer coureurs zich uitgesproken in het voordeel van Max Verstappen, waaronder ook Lando Norris zelf. De hoofdrolspeler is nu van mening dat hij te heftig heeft gereageerd na het incident van afgelopen zondag.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties