F1 Nieuws

Daniel Ricciardo springt in de bres voor Max Verstappen en haalt uit naar Britse media

Daniel Ricciardo springt in de bres voor Max Verstappen en haalt uit naar Britse media
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo springt in de bres voor Max Verstappen en haalt uit naar Britse media

Daniel Ricciardo springt in de bres voor Max Verstappen en haalt uit naar Britse media
Red Bull Content Pool

Na de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris, tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, is er veel gezegd en geschreven over de Limburger. Vooral de Britse pers heeft de Red Bull-coureur compleet afgebrand na het incident en dat is volgens Daniel Ricciardo totaal niet terecht. In zijn ogen was het gevecht tussen Norris en Verstappen zoals het hoort in de Formule 1 en deed Max niks fout.

Vanuit Nederland werd er direct na de race op de Red Bull Ring al gewaarschuwd voor de reactie vanuit de Britse pers op dit incident. Olav Mol wist dat er polariserende stukken gemaakt zouden worden en maakte zich zelfs zorgen voor de veiligheid van Verstappen op Silverstone. Mol heeft gelijk gekregen, aangezien er vanuit Engeland inderdaad talloze berichten en meningen zijn gekomen, die allemaal riepen dat Verstappen zich schandalig had gedragen in Spielberg.

Maar inmiddels heeft Lando Norris, hoofdpersoon in dit hele verhaal, al laten weten dat juist zijn reactie wat overdreven was. Hij heeft de crash geanalyseerd en moet toegeven dat het een stuk minder spannend was dan hij in eerste instantie dacht. En ook de voormalig teamgenoot van zowel Norris als Max Verstappen, Daniel Ricciardo, is van mening dat Verstappen voor niets zo hard is aangepakt. Hij denkt dat de media dit extra heeft opgeblazen en dat de crash zelf allemaal wel meeviel.

"Ik denk dat ze [de media, red.] het waarschijnlijk hebben opgeblazen omdat het ging om de strijd om de leiding en omdat ze een verhaal konden maken dat het eens vrienden waren en nu vijanden zijn. Dat is waarschijnlijk wat er gaande is, dat is het enige wat ik mij kan voorstellen", reageert Ricciardo op de mediastorm die is gevolgd na de crash in Oostenrijk.

Over de actie van Max zegt de Australiër: "Je vecht om te winnen. Dus ja, je wuift niet zomaar iemand voorbij. Ik denk dat het contact waarschijnlijk negen van de tien keer voorkomt en dat er dan geen gevolgen zijn. En ik denk dat het resultaat van de crash uiteindelijk groter was dan wat er op de baan gebeurde. Van wat ik heb gezien, leek er niks overdreven agressief. Was het op het randje? Misschien. Maar was het gevaarlijk? Nee."

Verstappen is een 'harde racer'

Dat Verstappen nu zoveel kritiek over zich heen heeft gekregen, onder andere vanuit McLaren-teambaas Andrea Stella, is volgens Ricciardo ook niet helemaal terecht. Iedereen weet hoe Max racet en kan niet meer verbaasd zijn dat hij iemand er niet zomaar aan voorbij laat, als hij eerste ligt in een GP. De reacties zijn in zijn ogen dan ook erg overdreven geweest.

"We weten dat Max vanaf de eerste dag altijd zo heeft geracet. Hij heeft het harde racen altijd in zijn DNA gehad, hij is gewoon een harde racer. Het is niet iets waar hij echt diep voor hoeft te graven. Dat is gewoon hoe hij racet."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties