F1 Nieuws

Collega Formule 1-coureur kiest kant Max Verstappen en uit kritiek op stewards

Collega Formule 1-coureur kiest kant Max Verstappen en uit kritiek op stewards
BSR Agency
F1 Nieuws

Collega Formule 1-coureur kiest kant Max Verstappen en uit kritiek op stewards

Collega Formule 1-coureur kiest kant Max Verstappen en uit kritiek op stewards
BSR Agency

Nico Hülkenberg is van mening dat Max Verstappen onterecht bestraft is door de stewards, tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring vochten Verstappen en Norris een mooie strijd uit om de koppositie in de race, welke eindigde in een tranendal door een touché in de derde bocht. Dit zorgde voor een uitvalbeurt van Norris en Verstappen moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats in de race.

Hierdoor liep de Nederlander alsnog tien punten uit in het kampioenschap - drie punten meer dan dat ze als eerste en tweede geëindigd waren - maar na de race heeft Verstappen onwijs veel kritiek gekregen. Ook Johnny Herbert, een van de stewards in Oostenrijk, heeft zich negatief uitgelaten over de acties van Max in Spielberg. Hij gaf de Limburger al een tien seconden straf voor het incident met Norris, maar vond een nóg zwaardere straf ook wel terecht geweest.

Daar is Haas-coureur Nico Hülkenberg het to-taal niet mee eens. De Duitser, die goed bevriend is met Verstappen, laat op de donderdag in Groot-Brittannië weten dat de acties van Max in zijn ogen helemaal oké waren. Ook de touché was niet ernstig in de ogen van de Hulk. Hij heeft meer moeite met de reactie van de stewards, dan met de acties van Norris en Verstappen.

"Ik zag het gewoon als racen, inderdaad. Ze hadden elkaar niet minder hard kunnen raken dan ze nu deden. Die hele botsing was gewoon ongelukkig. Dat er dingen kapotgingen was echt pech. Normaal gesproken loopt zoiets af zonder problemen, maar [omdat ze beiden schade opliepen, red.] werd de zaak behoorlijk opgeblazen", begint Hülkenberg bij het Duitse Speedweek.

Stewards krijgen kritiek te verwerken

Volgens de Haas-coureur, die volgend jaar de overstap maakt naar Sauber en bij zijn huidige team vervangen gaat worden door Oliver Bearman, is dus niet kritisch op Verstappen en Norris. Waar hij wél kritisch op is, is de inmenging van de stewards tijdens dit hele gevecht. Volgens Nico hebben zij veel te zwaar gestraft, voor een minuscuul incident.

"Verstappen heeft zijn auto niet naar Lando gestuurd en hij liet hem ook een wagenbreedte ruimte. Daarnaast was er nog genoeg kerb en een uitloopzone, geen muur of zo. Dus ik vind dat de stewards zich teveel hebben gemengd met dit incident. Meer dan normaal in ieder geval."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties