F1 Nieuws

Stewards doen uitspraak over Red Bull-Norris incident tijdens vrije training in Silverstone

Stewards doen uitspraak over Red Bull-Norris incident tijdens vrije training in Silverstone
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Stewards doen uitspraak over Red Bull-Norris incident tijdens vrije training in Silverstone

Stewards doen uitspraak over Red Bull-Norris incident tijdens vrije training in Silverstone
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing moet een fikse boete betalen, na het incident tussen Isack Hadjar en Lando Norris in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Fransman, die het stoeltje van Sergio Pérez over mocht nemen in de eerste trainingssessie van het weekend, zat aan het einde van de training McLaren-coureur Lando Norris flink dwars.

Tussen bocht 1 en bocht 2 reed Hadjar onwijs langzaam op de racelijn, terwijl Norris in volle vaart aan kwam zetten. Die bocht nemen coureurs vol gas, waardoor Norris ook vol in de ankers moest om Hadjar niet aan te rijden. De Brit blokkeerde alle wielen, moest het gras op en spinde zijn McLaren bijna. Hadjar bood direct zijn excuses aan bij de eenmalig Grand Prix-winnaar, maar daarmee was de kous nog niet af voor de stewards.

Zij vonden het incident zo heftig dat ze besloten om Red Bull Racing en Isack Hadjar op het matje te roepen, zodat ze uitleg konden krijgen over wat hier precies mis was gegaan. Volgens Helmut Marko was het team onschuldig, omdat Hadjar op tijd de informatie vanuit zijn engineer had ontvangen, maar daar zijn de stewards het toch niet over eens.

Red Bull krijgt fikse boete

Volgens de stewards heeft Red Bull de jonge Fransman niet op tijd laten weten dat Lando Norris in een snelle ronde zat, waardoor hij niet genoeg tijd had om te reageren. Het team van Max Verstappen krijgt daarom ook een boete van 20.000 euro, waarbij Hadjar een officiële waarschuwing krijgt voor het dwarszitten van Norris in VT1. De stewards zeggen het volgende over hun beslissing:

"Het was duidelijk dat de bestuurder van auto 37 [Hadjar, red.] niet tijdig en op de juiste manier werd gewaarschuwd voor de nadering van auto 4 [Norris, red.]. De bestuurder van auto 4 moest hard remmen en de baan verlaten om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van auto 4 was gedwongen om hard te remmen en de baan te verlaten om een aanrijding te voorkomen. Het team van auto 37 gaf toe dat het zijn coureur niet het nodige advies had gegeven. De stewards merken op dat de straf voor de deelnemer hoger is dan die voor een ander hinderlijk incident in deze sessie. De reden hiervoor is dat dit incident als ernstiger werd beschouwd", zo schrijven de stewards.

Dat andere incident ging over Lance Stroll, die Charles Leclerc gehinderd heeft in VT1. Aston Martin kreeg daarvoor een boete van 15.000 euro, terwijl ook Stroll een formele waarschuwing ontving.

6687fe480934a

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties