F1 Nieuws

'Stewards moeten met Red Bull-leiding in gesprek over gedrag Max Verstappen'

'Stewards moeten met Red Bull-leiding in gesprek over gedrag Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Stewards moeten met Red Bull-leiding in gesprek over gedrag Max Verstappen'

'Stewards moeten met Red Bull-leiding in gesprek over gedrag Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

Volgens Sky Sports-commentator David Croft moet het eens klaar zijn met het gedrag van Max Verstappen op een Formule 1-circuit. De Brit is van mening dat Verstappen zich al meerdere keren niet van zijn beste kant heeft laten zien, wat vorig weekend ook weer het geval was, toen hij in een crash belandde met Lando Norris. Daar is Crofty nog altijd kwaad om.

David Croft heeft zich in Oostenrijk groen en geel geërgerd aan de rijstijl van Max Verstappen, maar ook aan de manier waarop Red Bull Racing met dit incident is omgegaan. Waar heel Groot-Brittannië van mening was dat Verstappen schuldige was aan de crash met Norris, deed Red Bull net alsof Max onschuldig was en dat de agressie vooral vanuit de kant van Lando Norris kwam. Volgens Croft moeten de stewards eens een goed gesprek aan gaan knopen met de leiding van Red Bull, zodat ze het kunnen hebben over het gedrag van de drievoudig wereldkampioen.

Red Bull-teambaas Christian Horner, teammanager Jonathan Wheatley en de race-engineer van Max Verstappen, Gianpiero Lambiase, zouden wat Croft betreft in gesprek moeten gaan met de FIA, om ervoor te zorgen dat Verstappen zijn gedrag in de toekomst veranderd.

"Ik zou graag zien dat Christian Horner, Jonathan Wheatley en Gianpiero Lambiase gewoon naar Silverstone komen voor een gesprek met de stewards. Want wat me wel opviel was de manier waarop het Red Bull-team - natuurlijk om hun coureur te beschermen - deed alsof het allemaal Lando's schuld was en dat Max onschuldig was, terwijl dat volgens mij niet het geval was. Je zou kunnen zeggen dat Lando zijn auto daar niet had moeten hebben, maar Max bewoog zeker twee keer in die remzones en veroorzaakte het probleem, voor zover ik het zag", begint de Brit in de Sky Sports F1-podcast.

Het kan zo niet langer...

Waar veel coureurs het inmiddels op hebben genomen voor Max Verstappen, is Crofty nog steeds van mening dat de Nederlander fout zat. En als Red Bull Racing maar blijft roepen dat het de schuld van Norris was, zal Verstappen nooit veranderen... Het kan zo niet langer, dus wil hij dat de stewards dat eerlijk tegen het Oostenrijkse team vertellen. Zij moeten die boodschap dan weer doorgeven aan Max.

"Maar ik zou gewoon willen zien dat ze [de stewards, red.] tegen het Red Bull-team zeggen: 'Kijk, we weten dat je je coureur probeert te beschermen, maar je bewijst hem geen dienst. Want als je blijft zeggen dat dit is toegestaan, dat dit wordt getolereerd, dat dit absoluut in orde is, dan zal hij het blijven doen. En als hij het blijft doen, gaat het hem uiteindelijk veel meer kosten dan het hem zondag heeft gekost. Dus je kunt een eerlijk gesprek met hem hebben of je kunt doorgaan met hem tevreden houden, het is helemaal aan jou'", aldus de Sky-commentator.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties