F1 Nieuws

Stoelendans bij Viaplay: Formule 1-presentatrice Amber Brantsen wordt vervangen

Stoelendans bij Viaplay: Formule 1-presentatrice Amber Brantsen wordt vervangen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Stoelendans bij Viaplay: Formule 1-presentatrice Amber Brantsen wordt vervangen

Stoelendans bij Viaplay: Formule 1-presentatrice Amber Brantsen wordt vervangen
Red Bull Content Pool

Abonnees van Viaplay krijgen vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten een ander gezicht te zien wanneer zij inschakelen voor een Formule 1-sessie. Koen Weijland neemt namelijk het stokje over van Amber Brantsen, die na de Grand Prix van Qatar met zwangerschapsverlof gaat. Brantsen is in verwachting van haar tweede kind.

Tijdens de Grand Prix van Qatar bestaat er de mogelijkheid dat Max Verstappen zijn derde wereldtitel claimt. Voor Brantsen zou dat een mooie kers op de taart zijn, aangezien ze na de race in Doha met zwangerschapsverlof gaat. Echter, na de mogelijke kampioenschapsrace van Verstappen volgt er een druk schema voor het Formule 1-circus: vijf races in zes weken.

Om Brantsen te vervangen heeft Viaplay er daarom voor gekozen om Weijland te verplaatsen van de voetbal- naar de Formule 1-afdeling van de streamingdienst. Naast Weijland zal er nog een ander 'nieuw' gezicht te zien zijn bij Viaplay. Anne-Greet Weers neemt namelijk tijdens een sprintraceweekend de sprintrace op zaterdag voor haar rekening. Weers presenteerde eerder dit jaar ook de Formule 1-testdagen in Bahrein.

Geen Formule 1-kenner

Gevraagd naar zijn 'Formule 1-debuut' geeft Weijland bij De Telegraaf aan dat hij zichzelf niet als Formule 1-kenner wil bestempelen. "Ik zou mezelf niet als een grote Formule 1-kenner bestempelen, maar ik volg de sport wel en tijdens de testdagen eerder dit jaar heb ik al eens mogen invallen. Toen merkte ik dat ik het fijn vond samenwerken met alle analisten daar. Zij hebben zoveel passie voor de sport en dat is mooi om te zien."

Weijland wil echter ook niet 'de kenner' uithangen tijdens het presenteren. "Door de jaren heen heb ik geleerd dat je als presentator niet de kenner moet proberen uit te hangen. Tijdens voetbaluitzendingen heb ik daar nog wel eens een handje van, maar mijn mening doet er helemaal niet toe. Het gaat erom hoe de analisten ernaar kijken, zij zijn immers de experts. Ik moet alleen voorzetjes geven en vragen stellen."

Geen stress

Voor de Grand Prix van Nederland schakelden enkele miljoenen Nederlanders in om Verstappen naar zijn negende overwinning op rij te zien rijden. De sport leeft dus onder het publiek, ondanks Verstappens dominantie. Een debuut voor zo'n groot publiek kan voor stress zorgen, maar Weijland geeft aan zich daar weinig zorgen over te maken. "Dat snelle schakelen tijdens een uitzending vind ik alleen maar mooi. Bij de Olympische Spelen heb ik dat ook gedaan. Bij Europa League-uitzendingen stond ik bij PSV de toenmalige trainer te interviewen."

Weijland geeft tot slot aan dat hij een duidelijk doel heeft gesteld voor de Formule 1-uitzendingen onder zijn leiding. "Ik hoop dat we een ontspannen sfeer kunnen realiseren tijdens de Formule 1-uitzendingen, maar er inhoudelijk gezien wel alles uit weten te halen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties