F1 Nieuws

Technisch directeur Red Bull onzeker: 'We begrijpen het niet beter dan anderen'

Technisch directeur Red Bull onzeker: 'We begrijpen het niet beter dan anderen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Technisch directeur Red Bull onzeker: 'We begrijpen het niet beter dan anderen'

Technisch directeur Red Bull onzeker: 'We begrijpen het niet beter dan anderen'
Red Bull Content Pool

2023 is voor Red Bull tot nu toe één van de meest dominante seizoenen in de geschiedenis van de Formule 1. De eerste veertien races van het jaar werden allemaal gewonnen door het Oostenrijkse team en op dit moment ziet het er niet naar uit dat daar verandering in gaat komen.

Tijdens de Grand Prix van Italië heeft Max Verstappen het record voor meeste zeges op rij op eigen naam weten te zetten, door tien races achter elkaar te winnen. Volgens Felipe Massa zal het daar ook niet bij blijven. De Braziliaan verwacht dat Verstappen tot aan 2026 alle titels zal winnen, omdat Red Bull Racing gewoonweg dominant zal blijven onder de huidige reglementen.

Maar daar is Pierre Waché niet zo zeker van. De technisch directeur van het team uit Milton Keynes is namelijk van mening dat Red Bull de regels niet beter begrijpt dan de andere teams, maar dat ze dit jaar simpelweg een betere compromis hebben gevonden dan de concurrentie.

"Ik denk niet dat we het beter begrijpen dan anderen, het is meer dat we een betere compromis hebben gevonden dan de anderen. Ik denk dat iedereen begrijpt dat de mechanische grip een hogere invloed heeft dan in het verleden en dat de stijfheid daar een grote rol in speelt", zo begint Waché bij Motorsport.com.

Red Bull deed verkeerde voorspelling

Bij Red Bull Racing had men overigens niet verwacht dat ze zo ver voor de concurrentie zouden liggen. In Milton Keynes was de hoop er wel dat ze vooraan mee zouden strijden, maar er werd rekening gehouden met een stevige strijd met Ferrari en Mercedes.

Maar de rivalen van Red Bull blijven ver achter ze. Het gat van Red Bull naar Mercedes is inmiddels al 310 punten, terwijl Ferrari al 355 punten minder heeft dan de Oostenrijkse renstal. Dit kon Waché niet voorspellen voor het seizoen.

"We hadden verwacht dat we in een hevige strijd zouden zitten voor de titel met twee teams: Mercedes en Ferrari. We dachten dan onze voorsprong aan het einde van vorig seizoen niet groot genoeg zou zijn en dat de regelwijziging omtrent de vloer die teams weer naar voren zouden helpen."

"Dan het verlies in performance dat we dachten te hebben tijdens de winter, vooral na oktober met de vermindering van de tijd in de windtunnel die we hadden, zou het lastig worden om succes te boeken. Dus ja, het was een verrassing aan het begin van het seizoen", aldus de Fransman, die door Fred Vasseur maar wat graag naar Ferrari gehaald zou worden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties