F1 Nieuws

Technisch directeur Red Bull Racing ziet andere teams fouten maken: 'Dat is anders'

Technisch directeur Red Bull Racing ziet andere teams fouten maken: 'Dat is anders'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Technisch directeur Red Bull Racing ziet andere teams fouten maken: 'Dat is anders'

Technisch directeur Red Bull Racing ziet andere teams fouten maken: 'Dat is anders'
Red Bull Content Pool

Rudy van Buren is één van de simulatorcoureurs bij Red Bull Racing en mede dankzij de Nederlander kent het team een vliegende start aan het 2024 Formule 1-seizoen. Met de RB20 was Max Verstappen in de eerste twee races van het seizoen ongenaakbaar, waardoor hij verdergaat met waar hij in 2023 mee was geëindigd: winnen.

Dat Max Verstappen zo'n grote voorsprong heeft op de concurrentie - al is Ferrari dichterbij gekomen dan ze vorig seizoen zaten - is te danken aan het hele Red Bull-team. Normaliter wordt Adrian Newey en zijn ontwerpteam hiervoor geprezen, maar volgens Pierre Waché is er ook een ander onderdeel erg belangrijk: de simulator.

De technisch directeur van Red Bull Racing meent dat de RB20 in de basis al een zeer goede auto was, maar de simulatorcoureurs zorgen er uiteindelijk voor dat de juiste balans gevonden wordt, zodat Max Verstappen de set-up alleen maar hoeft te finetunen. Volgens Waché is het erg belangrijk dat Red Bull échte sim-coureurs in dienst heeft en niet een reservecoureur heeft aangesteld om die taak uit te voeren. Dit omdat 'echte' coureurs vaak in de simulator zitten met een reden: de nieuwe coureur van het team worden.

Waché blij met 'zijn' racers

Dat is bij de sim-racers bij Red Bull niet het geval, terwijl de andere teams hier wel last van hebben. Bij Mercedes zit Mick Schumacher achter het stuur van de simulator en Ferrari heeft Antonio Giovinazzi daarvoor aangewezen. Bij Red Bull is dat anders. Die coureurs zitten niet met een agenda in de simulator, maar puur omdat ze het leuk vinden en het team willen helpen. Onder andere Rudy van Buren wordt daarvoor geprezen door de Fransman.

"Ik weet niet of onze soepele start door de simulator komt of niet, maar het is waar dat niet alle echte coureurs het leuk vinden om in de simulator te duiken. Het is ook waar dat echte simracers er veel meer van genieten. Die mindset helpt. De simulatorcoureurs willen niet de snelste zijn om onze volgende coureur op het circuit te kunnen worden. Hun contracten zijn heel simpel in de zin dat ze gewoon proberen het simwerk zo goed mogelijk te doen", begint Waché bij Motorsport.com.

"Het is niet alleen Rudy van Buren. Sébastien Buemi en Jake Dennis zitten ook veel bij ons in de sim. Dat is anders dan een jong talent in de simulator zetten, iemand die zich ook als coureur wil ontwikkelen. Dat is ook nuttig, maar op een andere manier. Het is gewoon anders. Voor mij en voor ons team is het goed om echte simrijders in de simulator te hebben."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties