F1 Nieuws

Ted Kravitz ziet complottheorie bij Red Bull Racing: 'Maak je geen zorgen...'

Ted Kravitz ziet complottheorie bij Red Bull Racing: 'Maak je geen zorgen...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz ziet complottheorie bij Red Bull Racing: 'Maak je geen zorgen...'

Ted Kravitz ziet complottheorie bij Red Bull Racing: 'Maak je geen zorgen...'
Red Bull Content Pool

Volgens Ted Kravitz probeert Red Bull Racing er alles aan te doen om Max Verstappen kampioen te maken in 2023 en begint Sergio Pérez dit ook door te krijgen. Na de Grand Prix van Azerbeidzjan waren er namelijk wat radioberichten waaruit Kravitz op kon maken dat het niet lekker loopt in het team.

Waar Ralf Schumacher op maandag meldde dat Max Verstappen en Sergio Pérez niet met elkaar door één deur kunnen en de Nederlander een nieuwe teamgenoot wil, is Ted Kravitz van mening dat Red Bull Racing per se een derde titel met Max Verstappen wil winnen.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan, welke Pérez wist te winnen, luisterde Kravitz wat radioberichten terug van Pérez en Christian Horner. Uit die berichten trok Kravitz een conclusie en zag hij een theorie: 'Red Bull wil niet dat Pérez kampioen wordt'.

"Ik had het gevoel dat het radiobericht van Pérez erg interessant was, want hij zei: 'Kijk jongens, wij zijn nog altijd in het gevecht.' Het voelde alsof dat bericht gericht was aan zijn engineer en zijn monteurs en zeker niet aan het gehele team", begint Kravitz op Sky F1.

"Hij liet weten dat hij nog altijd in het gevecht was voor de titel en dat ze zich geen problemen kunnen veroorloven als in Melbourne, waar Checo een nachtmerrie had en niet scoorde", gaat de Brit verder. Overigens scoorde Pérez wel degelijk punten in Australië, aangezien hij als vijfde over de streep kwam.

Horner kiest kant Verstappen

Maar waar Sergio Pérez dus zijn engineer en monteurs toesprak, hoorde Kravitz bij Christian Horner juist een bericht dat alleen gericht was aan Max Verstappen. Hoewel de Mexicaan de race wist te winnen door Verstappen veertig ronden achter zich te houden, kreeg de tweevoudig wereldkampioen juist als eerste een radiobericht van zijn teambaas, zo weet Kravitz te melden.

"Dan heb je een Christian Horner op de pitmuur, die een bericht naar Verstappen stuurt om hem zeker te stellen van het feit dat Red Bull hem steunt. Het bericht ging van: 'Oké, geen probleem Max, Checo had geluk met de safety car. Het is nog een lang seizoen'. In mijn oren - en van iedereen met wat verstand - klonk dat als Horner die tegen Max zegt: 'Geen zorgen, jij bent de man die we steunen in het kampioenschap'", aldus Kravitz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties