F1 Nieuws

Tegenvallend personeelsnieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Japan

Tegenvallend personeelsnieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Tegenvallend personeelsnieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Japan

Tegenvallend personeelsnieuws voor Max Verstappen in aanloop naar GP Japan
Red Bull Content Pool

Lee Stevenson, de chief mechanic van Max Verstappen gedurende een lange periode bij Red Bull Racing, heeft het Oostenrijkse team verlaten. De Brit, die een geweldige band met de drievoudig wereldkampioen heeft, maakt dat duidelijk op Instagram. Stevenson was 18 jaar onderdeel van Red Bull Racing, maar heeft nu de keuze voor zichzelf gemaakt om naar een ander team te verhuizen.

Aan het begin van de carrière van Verstappen bij Red Bull was Stevenson zijn 'tweede monteur', waarna hij al snel 'eerste monteur' werd aan de auto van de Nederlander. In 2020 werd hij gepromoveerd tot chief mechanic, wat hij tot en met maart van dit seizoen is geweest. Op zijn social media laat 'Steve-O' via een videobericht weten dat zijn tijd bij Red Bull tot een einde is gekomen en hij gaat vertrekken naar een concurrent.

Het wordt niet duidelijk bij welk team de, voor Max Verstappen, belangrijke werknemer van Red Bull zich gaat aansluiten. Maar gezien het feit dat Stevenson zegt dat hij 'aan de andere kant van de pitlane' gaat werken én groen/zwarte emojis gebruikt, is de kans groot dat hij naar Stake F1 Team Kick Sauber vertrekt.

Afscheidsbericht

Bekijk hieronder het afscheidsbericht van Stevenson, na zijn 18-jarige dienstverband bij Red Bull Racing:

"Hallo allemaal, ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik hoop dat jullie een goede dag hebben. Ik wilde jullie even laten weten dat jullie geen berichten meer van mij, van Red Bull, zullen zien omdat vandaag mijn laatste dag is. Het zijn 18 geweldige jaren geweest en alles wat ik hier met het team heb kunnen bereiken is gewoon ongelooflijk", zo begint Stevenson.

"Werken aan de eerste auto hier, de RB2, dan de RB16B en dan natuurlijk de RB19. Het is een ongelofelijke reis geweest. Ik wil iedereen hier bedanken. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Toen ik in 2006 begon, had ik nooit gedacht dat we races zouden winnen, poles zouden halen, kampioenschappen zouden winnen, maar dat is ons allemaal gelukt. Het is gewoon geweldig geweest."

De Brit zit ook niet lang stil en gaat volgend weekend, tijdens de GP van Japan, direct aan de slag bij zijn nieuwe werkgever: "Op naar het volgende hoofdstuk. Dat hoofdstuk begint maandag als ik naar Japan vlieg om aan de slag te gaan bij mijn nieuwe team aan de andere kant van de pitstraat. Het wordt een enorme uitdaging, maar wel een waar ik klaar voor ben."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties