F1 Nieuws

Sergio Pérez geeft duidelijkheid over clausules in zijn Red Bull-contract

Sergio Pérez geeft duidelijkheid over clausules in zijn Red Bull-contract
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez geeft duidelijkheid over clausules in zijn Red Bull-contract

Sergio Pérez geeft duidelijkheid over clausules in zijn Red Bull-contract
Red Bull Content Pool

Aan het begin van deze maand werd duidelijk dat Max Verstappen een clausule in zijn contract heeft waarmee hij Red Bull Racing kan verlaten. Die clausule heeft te maken met Helmut Marko, de topadviseur van het team. Marko ontdekte Verstappen in de Europese Formule 3 en bood hem direct een zitje in de Formule 1 aan.

Daarna was het diezelfde Marko die er aan het begin van 2016 voor koos om Verstappen gelijk over te zetten van Toro Rosso naar Red Bull Racing, waar hij Daniil Kvyat zou vervangen. Volgens bronnen was dat tegen de wens van Christian Horner, maar uiteindelijk bleek de moedige zet van Marko direct uit te betalen. De Nederlander wist zijn eerste race te winnen voor Red Bull, tijdens de Grand Prix van Spanje.

Mede hierdoor is de familie Verstappen loyaal aan Helmut Marko en heeft Verstappen ook een clausule in zijn contract laten zetten. Hij kan onder zijn overeenkomst met Red Bull Racing uitkomen als Marko geen onderdeel meer uitmaakt van het bedrijf. In Jeddah leek dat even te gebeuren, waarna Verstappen dreigde met een vertrek.

Heeft Pérez een dergelijke clausule?

Het is dus duidelijk dat Verstappen een dergelijke clausule heeft, maar hoe zit dat met teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan werd aan het einde van 2020 aan het team toegevoegd en is inmiddels aan zijn derde seizoen bezig bij Red Bull. Is zijn contract ook verbonden met een persoon binnen het team, zoals bijvoorbeeld Christian Horner. Het is geen geheim dat Pérez en Horner een goede band hebben, aangezien Pérez de Brit - in tegenstelling tot de familie Verstappen - onlangs verdedigde.

"Ik heb zulke clausules niet", onthulde Pérez aan Motorsport.com. "Ik weet persoonlijk ook niet welke clausules Max in zijn contract heeft, dat moet je aan hem vragen."

Gevraagd of hij denkt dat Max na 2024 nog altijd onderdeel is van Red Bull Racing, iets wat AMuS eerder vandaag sterk betwijfelde, laat Pérez weten dat dat niet in zijn handen ligt. Dat zijn ook niet zijn zaken, meent de zesvoudig GP-winnaar.

"Hij heeft nog steeds een contract bij het team en is volledig toegewijd. Over de rest kan ik niets zeggen, want dat zijn mijn zaken niet. Ik zie het nut er niet van in om over andere coureurs te praten als ik de feiten niet ken. Dat is ook hier het geval", aldus Checo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties