F1 Nieuws

Toekomst Max Verstappen lijkt niet bij Red Bull te liggen: 'Er speelt iets'

Toekomst Max Verstappen lijkt niet bij Red Bull te liggen: 'Er speelt iets'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toekomst Max Verstappen lijkt niet bij Red Bull te liggen: 'Er speelt iets'

Toekomst Max Verstappen lijkt niet bij Red Bull te liggen: 'Er speelt iets'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen zijn contract uitzit bij Red Bull Racing leek vorig jaar nog een zekerheid. De Nederlander was helemaal op zijn plek bij het Oostenrijkse team, won alles wat los en vastzat en had de juiste mensen om zich heen. Maar steeds meer en meer begint men te twijfelen over de toekomst van Verstappen bij het Oostenrijkse team. Ook Martin Brundle denkt inmiddels dat een vertrek niet meer uit te sluiten is.

Door de interne onrust binnen Red Bull waren er al geruchten over een vertrek van Verstappen, die al maanden in verband wordt gebracht met een overstap naar Mercedes. Ook in Spielberg probeerde Toto Wolff de Nederlander weer over te halen om naar Brackley te komen, maar telkens leek dat zonder succes. Tot het moment dat Jos Verstappen publiekelijk bekend maakte dat hij een dreigement had ontvangen vanuit Christian Horner.

Dit veranderde alles, aangezien Verstappen senior aangaf dat hij helemaal klaar was met Horner en even later ook niet uitsloot dat hij zijn zoon naar een ander team zou verplaatsen, als Red Bull binnenkort minder zou gaan presteren. Het zorgt ervoor dat er inmiddels twijfels zijn over zijn toekomst en ook Martin Brundle denkt dat de Verstappens wellicht niet meer zo lang in Milton Keynes werken.

Brundle voelt dat er iets aan de hand is

Bij Sky Sports F1 laat de Brit weten dat er iets niet klopt aan de hele situatie. Max Verstappen leek in de persconferentie aan te geven dat zijn toekomst nog altijd bij Red Bull ligt, maar dat weet Brundle niet meer zo zeker. Hij voelt dat er iets op de achtergrond speelt. Vooral Mercedes ziet hij als een potentiële nieuwe bestemming voor de drievoudig wereldkampioen.

"Zijn ze nog steeds gecommitteerd aan Red Bull? Het wordt alsmaar gecompliceerder, hé. Het lijkt erop dat Mercedes-Benz blijft wachten om te zien wat er gebeurt met Max Verstappen bij Red Bull. Of ze wachten voor 2025 of 2026, zal later wel duidelijk worden", begint Brundle.

Volgens de Sky-commentator heeft Verstappen een manier om Red Bull eerder te verlaten als hij dat zou willen en adviseur Helmut Marko is daar een belangrijke speler in: "Er zit blijkbaar een exit-clausule in zijn contract, die in verband staat met Helmut Marko. Daar zou hij gebruik van kunnen maken, als hij Red Bull wil verlaten."

"Christian [Horner, red.] zegt dat dat absoluut niet gaat gebeuren en Max is ook vrij duidelijk geweest in zeggen dat hij een langetermijncontract heeft en bij Red Bull wil blijven rijden [...] maar er speelt iets.... Het lijkt alsof ze zeggen dat hij vooral 'volgend jaar' nergens heengaat", waarmee Brundle insinueert dat Verstappen in 2026 wellicht naar Mercedes verkast.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties