F1 Nieuws

Tom Coronel adviseert Ferrari om Hamilton te laten vallen en voor Verstappen te gaan

Tom Coronel adviseert Ferrari om Hamilton te laten vallen en voor Verstappen te gaan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Tom Coronel adviseert Ferrari om Hamilton te laten vallen en voor Verstappen te gaan

Tom Coronel adviseert Ferrari om Hamilton te laten vallen en voor Verstappen te gaan
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton rijdt vanaf het 2025 Formule 1-seizoen voor Ferrari, waar hij de teamgenoot wordt van Charles Leclerc. Maar volgens Tom Coronel is dat de verkeerde keuze. Nu het zo rommelt bij Red Bull Racing moet Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari, alles op alles zetten om Max Verstappen naar Maranello te halen.

Zevenvoudig F1-wereldkampioen verlaat na dit seizoen zijn 'racefamilie' van Mercedes, om na twaalf jaren bij het Duitse team de overstap te maken naar Ferrari. Volgens Hamilton wilde hij altijd al voor het iconische Formule 1-team rijden en hoopt in Italië zijn achtste wereldtitel te behalen. Daarnaast zijn teambaas Fred Vasseur en Ferrari-voorzitter John Elkann ook nog eens groot fan van Hamilton, waardoor deze deal snel beklonken was.

Maar volgens Tom Coronel moet Ferrari dit terugdraaien. Hamilton gaat het team niet meer naar een hoger niveau tillen, omdat hij simpelweg over zijn piek heen is. Wie dat wel kan, is Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen rijdt al jaren de sterren van de hemel en is nog altijd pas 26 jaar oud. De beste jaren van Verstappen liggen voor hem en Coronel adviseert Vasseur om daar gebruik van te maken.

Vergeet Hamilton en geeft Max Verstappen een contract vanaf het 2025 F1-seizoen. Bij Viaplay geeft Coronel aan dat Vasseur desnoods een blanco cheque naar Raymond Vermeulen - de manager van Verstappen - moet sturen om hem te overtuigen.

"Het enige wat Vasseur moet doen om ontwrichtend te zijn en groter te worden dan de Paus [in Italië] is om een blanco cheque naar Raymond Vermeulen te sturen. Gewoon blanco. 'Vul jij het maar in, maar hij rijdt voor mij'", zegt Coronel bij de streamingdienst.

Van de Grint deelt mening Coronel

Overigens heeft niet alleen Tom Coronel dit idee in gedachten. Ook Kees van de Grint, voormalig hoofd van de race-afdeling van Bridgestone en vertrouweling van Ferrari in die tijd, meent dat Vasseur er beter aan doet om Verstappen naar Maranello te halen dan Hamilton. De Red Bull-coureur is simpelweg beter en gaat er uiteindelijk voor zorgen dat Ferrari écht mee gaat vechten voor de titels.

Op dit moment is het gat tussen Ferrari en Red Bull Racing namelijk vaak drie tienden van een seconde en volgens Van de Grint gaat Verstappen alleen dat gat al goedmaken.

"Hij is nooit 'te duur'. Om drie tienden te vinden in een auto... Ga eens na hoeveel het kost om drie tienden te vinden. Het maakt niet uit welke coureur je neemt, je zal altijd die achterstand hebben. Red Bull heeft gewoon dat voordeel. Maar met Max Verstappen heb je die drie tienden in huis."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties