F1 Nieuws

Toto Wolff doet opvallende uitspraak over Lewis Hamilton en Red Bull Racing

Toto Wolff doet opvallende uitspraak over Lewis Hamilton en Red Bull Racing
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff doet opvallende uitspraak over Lewis Hamilton en Red Bull Racing

Toto Wolff doet opvallende uitspraak over Lewis Hamilton en Red Bull Racing
BSR Agency

Lewis Hamilton heeft aan de keukentafel bij Toto Wolff thuis duidelijk gemaakt dat hij na 2024 Mercedes zal verlaten. Dit nieuws kwam hard aan bij de mede-eigenaar van het Duitse Formule 1-team, maar hij is al lang blij dat Hamilton niet vertrekt naar Red Bull Racing. De zevenvoudig wereldkampioen gaat vanaf 2025 zijn droom najagen bij Ferrari.

Voor Toto Wolff is het goed te begrijpen dat Hamilton die keuze maakt, aangezien Ferrari het meest iconische team is in de geschiedenis van de F1. De Italianen zijn de enigen die sinds de start van de koningsklasse van de autosport ieder jaar trouw op de grid hebben gestaan en ieder kind dat een raceauto moet tekenen, kleurt deze direct rood in. Dat Hamilton Mercedes verlaat om zijn jongensdroom uit te laten komen, rijden voor Ferrari, is voor Wolff goed te verkroppen.

Als zijn stercoureur had besloten om naar Red Bull Racing te verkassen, om teamgenoot te worden van Max Verstappen, zou Wolff meer moeite gehad hebben met die keuze. Dan was het puur vanwege het feit dat Hamilton geen vertrouwen had in Mercedes, om in de komende jaren een competitieve auto te ontwerpen. Nu ging Hamilton weg omdat hij nog maar één kans had om naar Ferrari te verkassen, voor hij te oud was.

"Een coureur heeft slechts slechts een korte periode in de Formule 1 en Lewis is nu 39. Zijn doel was heel duidelijk geweest [als hij naar Red Bull gegaan was]. Dan had hij namelijk op de korte termijn het beste pakket gehad", aldus Wolff.

Trots op tijd met Hamilton

De Mercedes-baas is, ondanks de aankomende breuk met zijn coureur, trots op de tijd die hij door heeft mogen brengen met Hamilton. De successen die samen behaald zijn, gaan voor altijd de geschiedenisboeken in. Daarnaast heeft Wolff er ook alle vertrouwen in dat Mercedes, ook zonder Hamilton, kampioenschappen kan winnen.

"Onze mentaliteit is: als we vallen, staan we op. We zullen ooit terugkijken op deze twaalf jaar en zeggen: wat wij hebben neergezet is ongelofelijk. Wij hebben acht keer het constructeurskampioenschap gewonnen en hij won zes keer de titel bij de coureurs. Dat blijft voor altijd staan. Het doel voor de toekomst is ook duidelijk: titels gaan winnen op reguliere basis. Dat gaat ook lukken zonder Hamilton", aldus Wolff.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties