F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever haalt gerucht over Christian Horner onderuit: 'Dat is het niet'

Sky Sports-verslaggever haalt gerucht over Christian Horner onderuit: 'Dat is het niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever haalt gerucht over Christian Horner onderuit: 'Dat is het niet'

Sky Sports-verslaggever haalt gerucht over Christian Horner onderuit: 'Dat is het niet'
Red Bull Content Pool

Craig Slater, journalist van Sky Sports, heeft wat meer informatie ingewonnen over de situatie binnen Red Bull Racing. Afgelopen maandag maakte De Telegraaf bekend dat er een intern onderzoek gaande was naar Christian Horner, na een klacht over grensoverschrijdend gedrag van de CEO en teambaas van het Oostenrijkse raceteam.

De teambaas van Max Verstappen staat nu al een paar dagen onder druk door het artikel in De Telegraaf. Erik van Haren, journalist van de Nederlandse krant, kreeg vanuit Red Bull een tip dat er een beschuldiging aan het adres van Christian Horner lag, waarna hij navraag deed bij de energieblikjesfabrikant. Vanuit het hoofdkantoor in Fuschl am See kwam het statement dat er inderdaad een onderzoek bezig was naar Horner en dat ze de zaak heel serieus namen.

Er zijn inmiddels een hoop geruchten naar buiten gekomen over het 'Horner-schandaal'. Zo schreef Bild dat het zou gaan om gestuurde foto's naar een medewerkster van Red Bull Racing, terwijl AP duidelijk maakte dat het ging om de agressieve managementstijl van Horner. Volgens De Telegraaf zou het ook te maken kunnen hebben met de machtsstrijd binnen Red Bull, welke al enkele maanden gaande is, maar dat kan Sky Sports ontkennen.

Craig Slater maakt einde aan gerucht

Volgens Sky Sports-verslaggever Craig Slater heeft het onderzoek naar Horner totaal niet te maken met de machtsstrijd die eerder plaatsvond tussen Horner en Helmut Marko. Dit soort onderzoeken zijn voor zowel het Oostenrijkse als het Britse deel van het bedrijf desastreus, waardoor dat gerucht doorgestreept kan worden. Dat heeft hij ook doorgekregen vanuit zijn bronnen in Milton Keynes.

"De uitleg die ik heb gehad vanuit Milton Keynes is dat het geen strijd is tussen Salzburg en Milton Keynes om de controle over dit raceteam. Vergeet niet dat dit een organisatie is, Red Bull, opgericht door Dietrich Mateschitz, de miljardair die mede-eigenaar was van het drankconcern. Hij overleed twee jaar geleden en sindsdien heeft Oliver Mintzlaff, een voormalig kaderlid van Red Bull Leipzig, de leiding over de algemene sportoperatie. Het zou ouderwets zijn om te denken dat een onderzoek als dit uiteindelijk wordt geleid door een machtsstrijd die elders gaande is", aldus Slater.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties