F1 Nieuws

Toto Wolff en Fernando Alonso doen Red Bull-voorspelling: 'Dat verwacht ik'

Toto Wolff en Fernando Alonso doen Red Bull-voorspelling: 'Dat verwacht ik'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff en Fernando Alonso doen Red Bull-voorspelling: 'Dat verwacht ik'

Toto Wolff en Fernando Alonso doen Red Bull-voorspelling: 'Dat verwacht ik'
Red Bull Content Pool

Toto Wolff en Fernando Alonso denken dat Red Bull Racing in Japan weer gewoon het dominante team zal zijn. Tijdens de Grand Prix van Singapore 'verloor' het Oostenrijkse team voor het eerst een race dit jaar, maar dat zal in Japan niet gaan gebeuren.

Het was een vreemde gewaarwording voor Red Bull-fans in 2023: Max Verstappen en Sergio Pérez niet op het podium na de race in Singapore. Vooral in de kwalificatie kwam het team uit Milton Keynes simpelweg tekort en moesten ze genoegen nemen met een elfde en dertiende plaats.

In de race wist Verstappen terug te komen tot de vijfde positie, met Pérez op P8, maar dit is natuurlijk nog altijd niet het gewenste niveau van Red Bull. Maar fans van Verstappen en Pérez hoeven niet bang te zijn dat dit in Japan ook gaat gebeuren.

Volgens Wolff en Alonso zal de RB19 gewoon weer de dominante auto zijn op Suzuka.

"Ze zijn onwijs sterk geweest en daarom hebben ze dit jaar zoveel races gewonnen. Dat moeten we niet vergeten, alleen omdat ze in Singapore een uitschieter hebben gehad. Ik twijfel er niet aan dat ze sterk zullen zijn op de meer conventionele circuits", begint Wolff bij Motorsport.com.

De Mercedes-baas moet wel eerlijk toegeven dat hij genoten heeft van een race zonder Red Bull aan kop: "Het is een verademing dat we een andere winnaar en een podium hebben zonder hen, dus we moeten de kleine positieve dingen nemen in een jaar van Red Bull-dominantie."

Fernando Alonso

Ook Fernando Alonso gelooft dat Red Bull in Singapore gewoon de verkeerde set-up gebruikte. Als ze in Japan weer gebruik kunnen maken van hun auto in het ideale 'window', zal de concurrentie weer genoegen moeten nemen met de strijd om de tweede of derde plek.

"Van baan tot baan is het heel anders. Laten we eens kijken in Japan, ik verwacht eerlijk gezegd dat Red Bull zal domineren. Dit is eenmalig in Singapore, het was in het verleden ook niet goed voor Mercedes toen ze domineerden."

Red Bull-baas Christian Horner durft nog geen voorspelling te doen voor de GP van Japan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties