F1 Nieuws

Toto Wolff hamert opnieuw op porpoising-maatregelen vanuit FIA

Toto Wolff hamert opnieuw op porpoising-maatregelen vanuit FIA
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff hamert opnieuw op porpoising-maatregelen vanuit FIA

Toto Wolff hamert opnieuw op porpoising-maatregelen vanuit FIA
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat de FIA regels moet instellen waarmee het porpoising verdwijnt bij ieder F1-team. In gesprek met RaceFans.net geeft de Oostenrijker aan dat wanneer een regelwijziging achterwege blijft, er heftige gezondheidsrisico's voor coureurs kunnen volgen.

Waar het stuiteren eerder dit seizoen onderwerp van gesprek was tijdens ieder F1-weekend, is dat de afgelopen twee weekenden niet het geval. Volgens Wolff is deze verandering toe te schrijven aan het asfalt van de afgelopen twee circuits, Paul Ricard en de Hungaroring. Deze circuits hebben een gladdere asfaltlaag waardoor de F1-bolides minder stuiteren. Hierdoor lijkt de regelwijziging op een laag pitje te staan. Toch wil Wolff nog altijd aanpassingen vanuit de FIA.

De wensen van de Mercedes-teambaas schieten bij sommige teams echter in het verkeerde keelgat. Volgens verschillende teambazen in de paddock wil Mercedes de nieuwe regels gebruiken om er zelf voordeel uit te halen. Red Bull-teambaas Christian Horner stelde zelfs dat er sprake was van 'vuil spel' vanuit Mercedes.

Regelwijziging moet doorgaan

Deze claims van Horner verwijst Wolff naar het rijk der fabelen. Volgens de Oostenrijker heeft de FIA zelfs bewijs dat het stuiteren schadelijk is voor de gezondheid van de coureurs. "De FIA heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de gevolgen van het stuiteren", opent Wolff. "De conclusie van de artsen is dat een frequentie van één tot twee hertz voor meerdere minuten tijdens het stuiteren tot hersenschade kan leiden. Tijdens een raceweekend horen onze coureurs een frequentie van zes tot zeven hertz voor meerdere uren per dag. De beslissing lijkt mij dan ook heel simpel: de FIA moet hier iets aan doen", besluit de Oostenrijkse teambaas van Mercedes.

Volgens het Duitse medium Auto, Motor und Sport (AMuS) is een regelwijziging echter nog niet zo makkelijk doorgevoerd. AMuS weet namelijk te melden dat er maar liefst zes teams zijn die klaarstaan om te protesteren tegen de mogelijke nieuwe regels. Onder deze teams zouden onder meer Red Bull en Ferrari zitten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties