F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over 'experiment' van Mercedes tijdens GP Verenigde Staten

Toto Wolff laat zich uit over 'experiment' van Mercedes tijdens GP Verenigde Staten
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over 'experiment' van Mercedes tijdens GP Verenigde Staten

Toto Wolff laat zich uit over 'experiment' van Mercedes tijdens GP Verenigde Staten
Mercedes F1 Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff is tevreden over het "experiment" van zijn team tijdens het raceweekend in de Verenigde Staten. De Oostenrijkse oud-coureur doelt daarmee op de updates die Mercedes meebracht voor de vloer, updates die volgens Wolff hebben gewerkt.

Het team van Mercedes bracht in Austin de laatste (grote) update van het huidige seizoen mee. De update bestond uit geüpdatete vloerranden en ietwat andere hoek van de zogenaamde 'floor fences', beter bekend als het zwarte vlak aan de zijkant van de W14 waar sponsor 'Solera' op te vinden is.

Of de update heeft gewerkt, daar kan Wolff bij PlanetF1 niet met zekerheid iets over zeggen. George Russell kende immers een minder weekend en moest, na de diskwalificatie van Lewis Hamilton en Charles Leclerc, genoegen nemen met een vijfde plaats.

Richtinggevend

Volgens Wolff heeft de snelheid van Hamilton op het Circuit of the Americas de werking van de nieuwe upgrade ietwat verbloemd. De Britse coureur is immers altijd snel op het circuit in Austin en wist de Grand Prix van de Verenigde Staten dan ook al twee keer op zijn naam te schrijven.

"Lewis is altijd snel hier en als hij op dreef is, dan is hij niet te stoppen. De update werkte richtinggevend. Ik denk dat Lewis vanaf het begin van het weekend zei dat hij de achterkant voelde, maar tot dat punt is George nooit gekomen en dus moeten we onderzoeken waardoor dat kwam."

Voorproefje

Wolff denkt dan ook dat de update, of "het experiment", in Austin een goed voorproefje hebben gegeven van wat er nog te halen valt dit seizoen als het gaat om performance. In de snelle bochten had de W14 namelijk meer stabiliteit, iets wat van pas kan komen in de resterende vier races van 2023.

"De upgrade werkt en ik denk dat het een stap in de juiste richting is als het gaat om wat we hadden verwacht van de update. We moeten het positieve ervan inzien, want ik haat verliezen, maar op dit circuit hadden we een paar weken geleden niet goed gepresteerd.

We kwamen hier nu echter goed uit de verf en de komende paar circuits zijn banen waar onze auto blijer zou moeten zijn. Ik denk dat het traject goed is. We hebben nog vier raceweekenden te gaan, dus we kunnen nog veel doen om de auto beter te maken", aldus Wolff, die bij Sky Sports een hele andere toon aanslaat.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties