F1 Nieuws

Toto Wolff slaat terug naar Max Verstappen: 'Niks negatiefs te vinden'

Toto Wolff slaat terug naar Max Verstappen: 'Niks negatiefs te vinden'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff slaat terug naar Max Verstappen: 'Niks negatiefs te vinden'

Toto Wolff slaat terug naar Max Verstappen: 'Niks negatiefs te vinden'
DPPI/BSR Agency

Max Verstappen was voorafgaand aan het raceweekend in Las Vegas erg negatief over de Grand Prix. Volgens de Nederlander waren er al meer dan zat stratencircuits op de kalender en was in Vegas het showelement belangrijker dan waar de sport daadwerkelijk om draait: de race.

Ook in Vegas zelf liet Verstappen zich nog een aantal keer uit over het raceweekend. In de persconferentie na de kwalificatie hield hij een monoloog, waarin Max duidelijk maakte dat de sport waar hij verliefd op werd steeds verder uit zicht raakt. Deze monoloog werd groots opgepakt door andere coureurs in de autosport, maar veel steun vond hij niet bij zijn collega F1-coureurs.

Na de race was Lewis Hamilton namelijk erg gelukkig dat mensen als Verstappen geen gelijk hadden gekregen. De Las Vegas Grand Prix was een groot spektakel en dat had Max niet verwacht. Dat de grootste criticus nu wel toe moest geven dat de race leuk was, gaf Hamilton voldoening.

"Er waren veel inhaalacties. Iedereen zei voorafgaand aan het weekend dat Las Vegas alleen maar voor de show was en bla bla bla, maar ik denk dat de race in Las Vegas hun ongelijk heeft bewezen."

Lewis Hamilton na de race in Las Vegas

Ook Toto Wolff genoot

Overigens was niet alleen Lewis Hamilton erg positief over het raceweekend in Vegas. Ook zijn baas, Toto Wolff, kon niet vaak genoeg zeggen hoe geweldig hij het gevonden had. Tegenover Autosport laat de Oostenrijker dan ook weten dat hij geen enkel negatief puntje kon vinden aan de race van afgelopen weekend.

Zelfs de losgekomen putdeksel en de gedupeerde fans waren geen smetje op het weekend van Wolff, zo wordt duidelijk uit zijn verhaal.

"Veel dingen die gezegd zijn, waren een beetje buiten proportie of te negatief, omdat we Las Vegas nu verlaten na een geweldig weekend. Ik denk dat het de populariteit van Formule 1 in de Verenigde Staten zeker heeft vergroot. Er is niets negatiefs dat ik kan vinden", begint Wolff.

"Zoals ik eerder al zei, die putdeksel was niets", gaat de Mercedes-baas verder. Dat zei Wolff in de persconferentie voor teambazen, waarin hij helemaal door het lint ging. "Als ik nu terugkijk: het was een spectaculaire race, geweldig publiek, een mega-evenement en een paar goede duels vooraan, dat is wat ik me zal herinneren van de eerste race in Las Vegas die aan alle verwachtingen voldeed."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties