F1 Nieuws

Toto Wolff voorziet transfer van Charles Leclerc naar Mercedes

Toto Wolff voorziet transfer van Charles Leclerc naar Mercedes
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff voorziet transfer van Charles Leclerc naar Mercedes

Toto Wolff voorziet transfer van Charles Leclerc naar Mercedes
Ferrari F1 Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft laten weten dat Ferrari-coureur Charles Leclerc op de radar van zijn team staat. Volgens de Oostenrijker is Mercedes echter gefocust op een nieuw contract voor Lewis Hamilton en is Leclerc eerder een langetermijnproject.

Leclerc staat tot en met 2024 onder contract bij Ferrari. In de media laat de Monegask weten dat hij graag bij de Italiaanse renstal door wil en ook kampioenschappen wil winnen met Ferrari. Ook teambaas van de Italiaanse equipe Frédéric Vasseur heeft laten weten dat zijn team volledig achter Leclerc staat.

Toch kan de huidige vorm van Ferrari roet in het eten gooien. Momenteel komt het Italiaanse team namelijk flink wat snelheid tekort op de kop van het veld. Het gebrek aan snelheid heeft ervoor gezorgd dat Ferrari momenteel slechts vierde staat in het constructeurskampioenschap, op zo'n 118 punten achter Red Bull. Zeker gezien het feit dat Ferrari dit seizoen voor de titel wilde strijden, is die achterstand een flinke teleurstelling, zo ook voor Leclerc.

Leclerc moet je op je radar hebben

Er zijn hierdoor geruchten ontstaan over een mogelijke overstap van Leclerc naar Mercedes. Met name uit Italië werden er veel geruchten de wereld in geholpen. In Bakoe werd Leclerc daarom gevraagd naar de geruchten over zijn toekomstige transfer naar Mercedes. Daar ontkende de Monegask dat hij gesprekken zou hebben gevoerd met Mercedes. Ook Wolff vertelde dat er niets van de geruchten klopte.

Echter, in gesprek met Sky Sports liet Wolff weten dat een toekomstige transfer van Leclerc naar Ferrari zeker een mogelijkheid is. "Charles is een geweldige coureur en voor in de toekomst is hij zeker een rijder die je op je radar moet hebben. Hij is echter een project voor de lange termijn."

Toewijding aan Mercedes

In zijn antwoord op de vraag of er gesprekken waren gevoerd met Mercedes, liet Leclerc weten dat hij "nog niet" met het Duitse team had gesproken. Daarmee insinueert de Monegask dat er in de toekomst wel degelijk gesprekken zullen worden gevoerd met het team uit Brackley. Gevraagd naar de woorden van Leclerc geeft Wolff aan dat alle focus momenteel ligt op het verlengen van Lewis Hamiltons contract.

"Charles is 100% toegewijd aan Ferrari en wij zijn voor de volle 100% op zoek naar een nieuw contract met Lewis", aldus de Oostenrijkse teambaas van Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties