F1 Nieuws

Toto Wolff wil Red Bull behoeden voor rampscenario en spreekt zich uit

Toto Wolff wil Red Bull behoeden voor rampscenario en spreekt zich uit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff wil Red Bull behoeden voor rampscenario en spreekt zich uit

Toto Wolff wil Red Bull behoeden voor rampscenario en spreekt zich uit
Red Bull Content Pool

Mercedes-teambaas Toto Wolff is van mening dat Red Bull op natuurlijke wijze voorbij moet worden gestoken door de concurrentie. De Oostenrijker ziet niets in een regelwijziging om teams dichter bij Red Bull in de buurt te brengen. Echter, volgens Wolff is dat wel precies wat er aan het einde van 2020 met zijn team is gebeurd.

Het team van Mercedes was tussen 2014 en 2020 dé toonaangevende kracht in de Formule 1. De Duitse formatie wist in die jaren dertien achtereenvolgende wereldkampioenschappen te winnen (zes voor Lewis Hamilton, een voor Nico Rosberg en zeven voor Mercedes als constructeur).

In 2021 kwam er echter verandering in de dominante reeks van Mercedes, want toen wist Max Verstappen de rijderstitel te claimen na een nog altijd controversiële seizoensfinale op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Mercedes liet vervolgens weten om in 2022 opnieuw voor de wereldtitel te gaan, maar tot op heden komt de formatie van Wolff nog altijd een flink stuk tekort op Red Bull en Verstappen.

Niet ingrijpen

Velen zijn momenteel van mening dat de dominantie van Verstappen en Red Bull de groei van de Formule 1 allerminst ten goede komt. Er wordt online dan ook veel gesproken over een regelwijziging vanuit de FIA om Red Bulls dominante vorm een halt toe te roepen.

Ondanks het feit dat Wolff zijn oude rivalen maar wat graag wil verslaan, ziet hij niets in een regelwijziging om de dominantie van Verstappen en Red Bull af te stoppen. "Ik wil als teambaas zijnde niet het voorbeeld van anderen uit het verleden volgen door te zeggen dat er een regelwijziging moet komen om de dominantie van één team een halt toe te roepen", begint Wolff, die hoogstwaarschijnlijk doelt op eerdere uitlatingen van onder anderen Red Bull-teambaas Christian Horner.

De Brit stelde in het verleden namelijk dat de Formule 1 zou krimpen qua kijkcijfers vanwege de dominantie van Mercedes. Ook dreigde Red Bull met het verlaten van de sport door de dominantie van Mercedes.

Gedaan om ons te stoppen

Wolff wil niet dat de FIA ingrijpt om de dominantie van Verstappen en Red Bull een halt toe te roepen. In plaats daarvan moet de concurrentie er gewoon voor zorgen dat het Red Bull op eigen kracht voorbij kan komen. "Het is aan ons om Red Bull in te halen, en als dat heel lang duurt, dan duurt het maar heel erg lang."

Red Bull zal haar dominantie dus niet zien wegebben door een wijziging vanuit de autosportbond. Dat liet Formule 1-baas Stefano Domenicali onlangs optekenen. Volgens Wolff is Mercedes in het verleden echter wel degelijk afgestopt door de FIA om nieuwe teams een kans te geven. Daarbij kijkt de Oostenrijkse oud-coureur terug naar het 2021-seizoen.

"We hebben het kampioenschap in 2021 vanwege een aantal redenen verloren. Ten eerste vanwege de laatste race en ten tweede vanwege reglementen die na 2020 zijn ingevoerd omdat de FIA ons voordeel wilde verkleinen. We hadden dat jaar de beste auto ooit en tegen het einde van het seizoen moest er ineens een hap uit onze vloer. Dit was om ons af te stoppen. Dat was terug te zien in de resultaten van het seizoen daarna."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties