F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Australië 2024
Red Bull Content Pool

Ook de derde vrije training voor de Grand Prix van Australië zit er inmiddels op, waardoor de coureurs klaar zijn met testen voor de race 'Down Under'. Om 02:30 Nederlandse tijd kwamen Max Verstappen en de 18 andere coureurs naar buiten, om de laatste dingen aan te passen aan hun auto's voor de kwalificatie en de race, later dit weekend.

Alleen Logan Sargeant moest VT3 vanuit de garage van Williams toekijken, aangezien hij zijn auto af heeft moeten staan aan teamgenoot Alex Albon. De Amerikaan was afgereisd naar Australië met het idee dat hij zou gaan racen in Melbourne, maar door een crash van Albon in VT1, die daarmee zijn chassis beschadigde, besloot Williams-teambaas James Vowles om de enige overgebleven bolide aan de Britse Thai te geven, waardoor Sargeant de rest van het weekend vanuit de garage toe moet kijken.

Daar zag Sargeant dat beide Red Bulls vroeg op de baan waren, nadat vooral Max Verstappen wat tijd had verloren in de tweede vrije training. Door schade te rijden aan zijn vloer moest hij 20 minuten missen van VT2 - tijd die hij nu in wilde halen. Maar ook in de derde testsessie ging nog niet alles van een leien dakje bij Red Bull, gezien Verstappen en Pérez klaagden over wat problemen met hun remmen. Het betekende dat hun rondjes op de medium banden in het begin niet genoeg bleken om de tijd van Carlos Sainz te verslaan.

Even later besloot ook Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc aan te zetten voor een snelle ronde en de Monegask wist een nog betere rondetijd neer te zetten dan Sainz. Nadat de helft van de sessie verstreken was, hadden we een Ferrari 1-2 in Melbourne, iets waar Sergio Pérez al bang voor was.

Red Bull komt pas laat op stoom

Toen de medium banden door de meeste teams terug in de bandenwarmers werden gestopt, kwamen de zachte banden naar buiten, waar vooral Red Bull in het begin wat moeite mee had. Mercedes - die uit het niets snel waren in VT3 - en Ferrari wisten direct snelle rondetijden te rijden, terwijl Red Bull maar niet lekker op het asfalt lag in Australië.

Telkens moest Verstappen toezien hoe de Mercedes- en Ferrari-coureurs voor hem sneller gingen en pas op het allerlaatst wist hij zelf een sterke rondetijd neer te zetten, met een 1:16.734, wat voor korte tijd de beste tijd van de sessie was. Maar met het vallen van de vlag wist Charles Leclerc hem weer voorbij te steken en ging de Monegask twee honderdste sneller dan Max: 1:16.714.

Bekijk de volledige uitslag hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties