F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Canada 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix Canada 2024
Red Bull Content Pool

De derde vrije training voor de Grand Prix van Canada is inmiddels verreden, waardoor de coureurs nu klaar zijn met oefenen en zich klaar moeten gaan maken voor de kwalificatie in Montreal. Deze kwalificatiesessie zal hoogstwaarschijnlijk in natte omstandigheden verreden worden, terwijl het tijdens VT3 wél compleet droog was.

Aan het begin van de sessie was Max Verstappen als een van de eerste coureurs naar buiten, om te testen of zijn 'oude' motor nog altijd evenveel pk's gaf als eerst, nadat de nieuwe krachtbron van Verstappen het begaf in de tweede vrije training. Hierdoor moest hij teruggrijpen naar een ouder exemplaar, waar hij de rest van het weekend mee moet rijden. Overigens heeft Helmut Marko aangegeven dat dit niet het geval is en dat juist de oude motor het begaf in VT2.

Tijdens zijn eerste rondes in de derde vrije training bleek dat de RB20 van Verstappen 'gewoon' gebruik kon maken van de Honda-krachtbron, al waren ook deze rondjes niet probleemloos. Verstappen sneed de laatste chicane af, waarna hij over de radio riep dat het sturen van zijn auto het hele weekend al 'raar' was. Dit vreemde gedrag van zijn auto was overigens niet in de rondetijden af te lezen, aangezien die vanaf moment één competitief waren.

Vroege rode vlag

Maar erg lang kon Verstappen aan het begin van de sessie niet rijden. Dit door een crash van Guanyu Zhou. De Chinees, in dienst van Sauber, zorgde net als in VT1 voor een rode vlag op het Circuit de Gilles Villeneuve. In de eerste bocht verloor Zhou de controle over zijn bolide, waarna deze achterwaarts in de muur belandde. De FIA besloot kort met een rode vlag te zwaaien, waarna de sessie ook weer snel hervat kon worden.

Lewis Hamilton verrast vriend en vijand

Waar Max Verstappen aan het begin van de sessie snelle rondes neer wist te zetten, was Fernando Alonso op de harde band ook érg competitief. Maar de allerbeste rondes van de sessie werden gereden door Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur wist op de zachte band vriend en vijand te verrassen, door een geweldige tijd neer te zetten en daarmee de rest van het veld ver achter zich te laten.

In zijn W15 ging Hamilton rond in een 1:12.549, waar Max Verstappen meer dan drie tienden op toe moest geven. De Nederlander eindigde als tweede, vlak voor George Russell. De uitspraken van de Mercedes-coureurs lijken dus hout te snijden, aangezien de auto uit Brackley ook op zaterdag erg sterk lijkt te zijn.

Waar Mercedes de weg naar voren gevonden lijkt te hebben in Montreal, heeft Ferrari juist veel moeite om de juiste afstelling te vinden. Het team dat in Monaco nog won, stond in VT3 op de tiende en twaalfde plek, op minimaal acht tienden van de tijd van Hamilton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties