F1 Nieuws

Uitslag race Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Uitslag race Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag race Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Uitslag race Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Las Vegas op zijn naam geschreven in een spectaculaire race op het stratencircuit in het gok-walhalla. De Nederlander ging als tweede van start, kende een bijzonder drukke race, maar wist uiteindelijk toch zijn achttiende overwinning van het seizoen te pakken.

Voor Verstappen was de racestart altijd al lastig, vanaf de linkerkant waar minder grip te vinden is. Maar toen hij vlak voor de start te horen kreeg dat er op zijn plek olie lag, werd hij nog minder vrolijk. Hier leek hij overigens geen last van te hebben toen de lichten uitgingen, want in de eerste bocht ging hij direct voorbij aan pole-sitter Charles Leclerc.

Dit gebeurde overigens niet helemaal volgens de regels. Verstappen drukte zijn aartsrivaal uit de kartwereld van de baan, waar de stewards hem een vijf seconden straf voor gaven. Even leek het erop dat dat hem fataal zou worden, aangezien hij op een gegeven moment zelfs ingehaald werd door Leclerc op de baan, maar in de lange run bleek zijn Red Bull toch te sterk voor de rest van het veld.

Weinig grip

De GP in Las Vegas werd vooral gekenmerkt door een baan waar weinig grip te vinden was. Aan het begin van de race spinden Fernando Alonso en Carlos Sainz, waarna ook Lando Norris een paar ronden later zijn auto niet onder controle wist te houden. Deze klap was zo heftig dat de Brit naar het medische centrum moest en even later ook doorgestuurd werd naar het ziekenhuis.

In de rest van de race bleef de baan weinig grip houden, waarbij ook de lage temperaturen niet meehielpen, waardoor ook de bandenslijtage hoog was, wat uiteindelijk zorgde voor de overwinning van Max Verstappen. Charles Leclerc zakte aan het einde door zijn banden, maar wist daarna weer wat adem te vidnen. Hierdoor moest hij settelen voor de tweede positie, vlak voor Red Bull-coureur Sergio Pérez.

Drukke dag voor Verstappen

Naast het incident met Charles Leclerc bij de start van de race, had Max Verstappen ook nog een touché met George Russell, waarbij hij een deel van zijn voorvleugel verloor. In tegenstelling tot het eerste geval werd Verstappen hier niet schuldig aan bevonden door de stewards en kreeg Russell een vijf seconden straf.

De safety car die hieruit volgde, door alle rotzooi op de baan, kwam perfect voor Verstappen. Hij kon hierdoor zijn voorvleugel wisselen en zijn weg naar voren vervolgen.

Uitslag race Las Vegas

De volledige uitslag van de Grand Prix van Las Vegas is hieronder te bekijken:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties