F1 Nieuws

Jack Plooij dropt bom op Nederlandse F1-wereld: 'Max Verstappen naar Mercedes is serieus'

Jack Plooij dropt bom op Nederlandse F1-wereld: 'Max Verstappen naar Mercedes is serieus'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jack Plooij dropt bom op Nederlandse F1-wereld: 'Max Verstappen naar Mercedes is serieus'

Jack Plooij dropt bom op Nederlandse F1-wereld: 'Max Verstappen naar Mercedes is serieus'
Red Bull Content Pool

Volgens Jack Plooij is Max Verstappen 'ernstig' in gesprek met Mercedes en is hij serieus van plan om de overstap te maken naar het Duitse team. De reporter van Ziggo Sport maakte dat bekend in een uitzending van Radio538, waar hij via de telefoon te gast was om te praten over het raceweekend in China. Plooij heeft vanuit betrouwbare bronnen vernomen dat Mercedes er alles aan doet om Verstappen naar Brackley te halen.

In de uitzending van Radio538 is Plooij te gast om te praten over het raceweekend in China, waar Max Verstappen gaat proberen om zijn 58e overwinning uit zijn carrière te scoren. Maar al snel heeft de Amsterdammer het over héél iets anders. Er is namelijk belangrijk nieuws rondom een mogelijke transfer van Max Verstappen. Plooij heeft namelijk te horen gekregen dat Mercedes 'serieuze gesprekken' voert met de drievoudig wereldkampioen.

"Wat wel leuk is om met jullie te delen, is dat Max Verstappen heel ernstig in gesprek is om een switch te maken naar Mercedes. Dat is toch wel heel serieus. En dat komt door James [Jim, red.] Radcliffe, ik weet niet of jullie die naam iets zegt... Die zit hier achter. Die heeft gezegd: we gaan alles uit de kast trekken om Verstappen naar ons toe te halen. En James is, voor de mensen die het niet weten, grootaandeelhouder van INEOS en INEOS is weer een sponsor van Mercedes", begint Plooij. Het is zelfs zo dat INEOS voor één derde eigenaar is van het Mercedes Formule 1-team.

Reden voor overstap naar Mercedes

Het is volgens Plooij niet zomaar dat Verstappen denkt aan een overstap naar het team uit Brackley. Op dit moment heeft hij de beste auto onder zich zitten, met de Red Bull RB20, maar in 2026 kan dat allemaal veranderen. Als de nieuwe regels van start gaan zullen de teams ook nieuwe motoren gaan gebruiken en dat is precies de reden dat Verstappen naar Mercedes zou willen verkassen.

"Er komen nieuwe reglementen aan in 2026. Dus iedereen, alle teams zijn bezig met nieuwe motoren te bouwen voor de nieuwe regels. Er is één team in de geschiedenis van de Formule 1, die dat altijd het beste heeft gedaan: Mercedes. Want Mercedes kan een beetje stiekem om de budgetcap heen zeggen: 'Nee, dat onderzoek naar die motor hoort niet onder de budgetcap, dat is voor onze andere motoren.' Want zij zijn fabrikant. Dus zij kunnen met hun geld alle kanten op, die kunnen over het randje leunen. En ze kunnen dus een bom van een motor bouwen en als ze dat aan Verstappen kunnen laten zien, dan gaat Verstappen dus voor de beste motor, voor de beste kansen om weer wereldkampioen te worden in 2026."

De reporter van Ziggo Sport heeft zelfs vernomen dat de deal al in kannen en kruiken zou zijn, maar dat durft hij zelf nog niet te geloven: "Nou, dat heb ik ook gehoord", zegt Plooij als hem verteld wordt dat het wel rond lijkt. "Maar ik kan het mij niet voorstellen. Ik moet het nog even checken en mensen bellen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties