F1 Nieuws

Valtteri Bottas dichtbij overstap naar voormalig Formule 1-werkgever

Valtteri Bottas dichtbij overstap naar voormalig Formule 1-werkgever
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Valtteri Bottas dichtbij overstap naar voormalig Formule 1-werkgever

Valtteri Bottas dichtbij overstap naar voormalig Formule 1-werkgever
DPPI/BSR Agency

Het silly season is in volle gang en daar lijkt Valtteri Bottas een nieuwe hoofdstuk in te gaan schrijven. De Finse coureur, die van 2013 tot en met 2016 uitkwam voor Williams, lijkt nu zijn return te maken bij de renstal waar hij zijn carrière in de koningsklasse begon.

Bottas werd dit weekend opvallend gespot bij het team van Williams, voorafgaand aan de Grand Prix van Imola. En met een reden, want het lijkt erop dat de Fin in 2025 een overstap gaat maken. In combinatie met de recente contractverlenging van Alex Albon heeft Williams een sterk rijdersduo voor voor volgend seizoen.

Bottas werd gevraagd naar zijn bezoekje aan Williams, waarop hij een vrij nuchter antwoord had: "Het ging over normale dingen in het leven! Natuurlijk, als je op de vrije markt bent, wil je rondkijken wat er is. Het is een vrij normale situatie als je op de vrije markt bent."

Logan Sargeant heeft in de koningsklasse geen indruk kunnen maken en het wordt door sommigen zelfs verwacht dat hij dit seizoen niet eens gaat afmaken.

En Sauber?

Het team van Sauber, waar Bottas op dit moment voor rijdt, lijkt ook haar rijders te willen verversen. Eerder werd Nico Hülkenberg al aangetrokken voor volgend seizoen, omdat het contract met Bottas na dit seizoen verloopt.

Echter is het stoeltje van Zhou Guanyu ook allerminst zeker, aangezien zijn zitplek hevig wordt gelinkt aan Ferrari-coureur Carlos Sainz, die na dit seizoen bij de Italianen vertrekt. De Chinees wist dit seizoen nog geen enkele keer een betere kwalificatieronde neer te zetten dan zijn Finse teamgenoot.

Aankondiging mogelijk al in Canada

Volgens Speedcafe zou een aankondiging van de overstap van Bottas niet zo lang op zich hoeven laten wachten. De tienvoudig Grand Prix-winnaar zou zijn transfer naar Williams al vóór de Grand Prix van Canada kunnen aankondigen, in het weekend van 8 en 9 juni.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties