F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet Red Bull ineenstorten: 'Zelf ook meegemaakt'

Viaplay-analist ziet Red Bull ineenstorten: 'Zelf ook meegemaakt'
BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet Red Bull ineenstorten: 'Zelf ook meegemaakt'

Viaplay-analist ziet Red Bull ineenstorten: 'Zelf ook meegemaakt'
BSR Agency

Ernest Knoors is bang dat Red Bull Racing ineen gaat storten door het vertrek van Adrian Newey. Afgelopen week dropte Auto, Motor und Sport een bom op de Formule 1-paddock, door een bericht naar buiten te brengen dat de meesterontwerper met de gedachte speelde om Red Bull te verlaten. Inmiddels hebben tientallen gerenommeerde journalisten bevestigd dat Newey inderdaad richting de uitgang gaat bij het team van Max Verstappen.

Sinds 2006 is Newey een belangrijk onderdeel van de Oostenrijkse renstal, maar dat is over een aantal maanden afgelopen. Het is nog niet duidelijk of Newey na 2024 of 2025 vertrekt bij Red Bull, maar dat hij gaat is inmiddels wel zeker. Bronnen binnen Red Bull Racing hebben aan De Telegraaf laten weten dat de rol van Newey de afgelopen jaren een stuk kleiner is geworden, maar dat is volgens Ernest Knoors niet belangrijk. De voormalig ingenieur van Ferrari en tegenwoordig analist bij Viaplay denkt dat Red Bull het vertrek van Newey zeker gaat merken.

De Nederland meent dat het voor een team als Red Bull een flinke klap zal zijn als de meesterontwerper afscheid neemt, omdat het andere werknemers ook aan het denken zal zetten. Een insider van Red Bull heeft eerder al geopperd dat dit hét grote probleem zou zijn van het vertrek van `Newey.

"Ik heb dit zelf meegemaakt bij Ferrari. Op een gegeven moment kwam daar een einde aan de Michael Schumacher-periode, Ross Brawn vertrok toen ook. Als zo'n vooraanstaand persoon besluit om te gaan, is dat altijd iets waarvan je je moet afvragen: waar gaat dit heen?" Begint Knoors bij RN365.

Onrust binnen organisatie 

Dat Pierre Waché [technisch directeur] en Enrico Balbo [hoofd aerodynamica] meer invloed hebben op de RB20 dan Newey, is volgens Knoors niet belangrijk. Het gaat erom dat een grote naam als Newey vertrekt en daarmee twijfel zal zaaien bij zijn medewerkers.

"Of Waché meer invloed heeft, doet er eigenlijk niet zoveel toe. Als zo'n leidende figuur van je team en zo'n grootheid vertrekt, roept dat altijd vraagtekens op bij de mensen die eronder werken. Het zorgt voor onrust in die organisatie. Het zorgt ervoor dat mensen, ingenieurs en monteurs, meer openstaan voor aanbiedingen van andere teams. En dat heb je altijd met een team dat heel lang aan de top presteert."

"Op een gegeven moment beginnen mensen dan om zich heen te kijken, misschien de mensen die niet helemaal aan de top staan. Zijn er mogelijkheden? Zijn er openingen in andere teams waar ze een stap omhoog kunnen doen?"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties