F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet Red Bull 'liegen' na vertrek Adrian Newey

Viaplay-analist ziet Red Bull 'liegen' na vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viaplay-analist ziet Red Bull 'liegen' na vertrek Adrian Newey

Viaplay-analist ziet Red Bull 'liegen' na vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Volgens Mike Hezemans is Red Bull Racing niet helemaal eerlijk over de rol van Adrian Newey binnen het raceteam uit Milton Keynes. Een aantal bronnen binnen de renstal hebben bevestigd dat Newey de afgelopen jaren steeds minder belangrijk is geworden in het ontwerpen van de auto's, waarbij zijn invloed op de RB19 en RB20 bijna 'nul' was. Maar dat is volgens Hezemans niet helemaal waar.

De voormalig GT-coureur en tegenwoordig analist bij Viaplay is van mening dat het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing een grote impact gaat hebben. In gesprek met Racingnews365 laat de Nederlander weten dat de meesterontwerper een belangrijke functie had binnen het team, omdat veel ingenieurs en ontwerpers tegen hem opkeken. Daarnaast had Newey bakken met ervaring, waardoor hij precies wist wat er wel en niet moest gebeuren bij het ontwikkelen van een auto.

Deze ervaring en knowhow gaat Red Bull kwijtraken met het verlies van Newey en dat kan het team van Max Verstappen nog weleens duur komen te staan, meent Hezemans. Hij legt dan ook uit waarom Red Bull, in zijn ogen, in de problemen gaat komen.

"Ik denk dat het toch wel een verlies is. Die man die heeft natuurlijk zo verschrikkelijk veel ervaring. Ik denk dat die man heel goed kan aangeven aan mensen wat ze niet moeten doen, in plaats van wat ze wel moeten doen. Die man heeft zoveel ervaring en er zijn natuurlijk heel veel hele goede jonge mensen in de aerodynamica. Die willen misschien een richting op, maar Newey heeft zoveel ervaring dat hij zegt: ho, wacht even, ik heb twintig jaar geleden al geprobeerd om die kant op te gaan, daar moet je je tijd niet aan verdoen. En ik denk dat dat een heel belangrijke factor is voor een toekomstig team waar hij naartoe gaat", aldus Hezemans.

Red Bull speelt spelletje

In de media hebben medewerkers van Red Bull Racing de afgelopen dagen laten weten dat de rol van Newey binnen Red Bull lange na niet meer zo groot is als deze een aantal jaar geleden was. Zijn invloed op de auto's was minder belangrijk dat wordt geschetst in de media, meldden verschillende bronnen. Maar dat is volgens Hezemans een spelletje van Red Bull en niet de volledige waarheid. Hij denkt dat Newey nog altijd héél veel toevoegde aan het team.

"Ik denk dat dat best wel een gemis kan zijn. Kijk, die Pierre Waché [technisch directeur Red Bull Racing, red.] is natuurlijk heel erg goed [...] maar er gaat toch een hoofdpersoon weg. Red Bull speelt nu een beetje het spelletje in de media dat hij nu misschien niet zoveel brengt, maar ik denk toch dat hij veel brengt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties