F1 Nieuws

Video: Bizarre bootcrash in haven Monaco tijdens Grand Prix-weekend

Video: Bizarre bootcrash in haven Monaco tijdens Grand Prix-weekend
F1 Nieuws

Video: Bizarre bootcrash in haven Monaco tijdens Grand Prix-weekend

Video: Bizarre bootcrash in haven Monaco tijdens Grand Prix-weekend

Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco komen steenrijke mensen van heinde en verre om hun weelde te tonen aan de rest van de wereld. De ideale plek daarvoor is de haven van Monte Carlo, waar honderden boten en jachten geparkeerd worden door hun eigenaren. Zo'n plekje verkrijgen kost een hoop geld, maar dan heb je ook wat!

Om de haven binnen te varen tijdens het Grand Prix-weekend ben je als bootbezitter al direct €3000 kwijt, waarna je nog moet betalen voor je plekje. En die kosten kunnen hoog oplopen. De goedkoopste plekken beginnen bij €8000, waarbij je geen zicht hebt op het circuit. Je zal dan vanaf je jacht op een tv moeten kijken, of tickets hebben gekocht voor het circuit. De duurste plekken kosten €128.000, maar dan heb je geweldig uitzicht op de Nouvelle Chicane en Piscine, twee van de mooiste bochten op de baan.

Duurste boot 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer en steeds grotere jachten gearriveerd in de haven van Monaco, waarbij Faith de grootste en duurste jacht ooit was. De 96-meter lange jacht, ter waarde van 200 miljoen dollar, heeft jarenlang in de haven van Monte Carlo gelegen tijdens F1-weekenden en dat was niet zonder reden.

Eerst was de jacht eigendom van Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll en eigenaar van het Aston Martin F1-team, waarna hij deze verkocht aan Michael Latifi, de vader van Nicholas Latifi, die jarenlang actief was bij Williams F1.

Bizarre crash

Normaliter gedragen de mensen op de luxe boten en jachten zich in het water, tijdens het Grand Prix-weekend, omdat hun vervoersmiddel onwijs veel geld kost. Maar één persoon had daar lak aan en vaarde op volle vaart door de haven heen, wat resulteerde in een bizarre crash, waarbij twee mensen bijna zwaargewond raakten. Op onderstaande video is te zien dat twee personen net weg weten te duiken als er een boot het dek op geracet komt.

Op volle vaart komt de boot de hoek om, raakt twee andere boten en eindigt op een loopbrug. Waar de crashes tijdens de kwalificatie op het circuit uitbleven, wist deze kapitein het dubbel en dwars goed te maken in de haven...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties