F1 Nieuws

Video: Christian Horner geeft duidelijkheid over mogelijke wisselingen bij Red Bull Racing

Video: Christian Horner geeft duidelijkheid over mogelijke wisselingen bij Red Bull Racing
F1 Nieuws

Video: Christian Horner geeft duidelijkheid over mogelijke wisselingen bij Red Bull Racing

Video: Christian Horner geeft duidelijkheid over mogelijke wisselingen bij Red Bull Racing

Max Verstappen en Sergio Pérez rijden op dit moment bij Red Bull Racing, maar hoe lang blijven de Nederlander en Mexicaan nog bij het team? Bij Max Verstappen is er twijfel over zijn aanblijven wegens de interne onrust binnen de Oostenrijkse renstal, terwijl het contract van Sergio Pérez na dit seizoen afloopt en hij nog niet te horen heeft gekregen of hij mag blijven of niet.

Dat zorgt ervoor dat er veel gespeculeerd wordt over de coureurs-situatie bij Red Bull Racing. Vooral Max Verstappen is de laatste weken veel in het nieuws geweest, omdat hij volgens goed ingevoerde bronnen in gesprek zou zijn met Mercedes over een mogelijk vertrek naar het Duitse team. Maar inmiddels wordt de naam van Sergio Pérez ook steeds vaker genoemd in geruchten, aangezien het tweede Red Bull-zitje aantrekkelijk is voor veel coureurs in de Formule 1.

Eén van de coureurs is Carlos Sainz, met wie Red Bull al gesproken heeft. Dat onthulde Helmut Marko onlangs: "We zijn met hem aan het praten, hij heeft zijn sterkste seizoen in de Formule 1, maar hij heeft een zeer lucratief aanbod van Audi dat we niet kunnen evenaren of verslaan. We kennen hem uit de Toro Rosso-dagen, zelfs toen reed hij al met Max. Maar het deed hem toen echt pijn toen we Verstappen steunden bij Red Bull en niet hem", aldus de Oostenrijker over Carlos Sainz.

Red Bull Racing-CEO Christian Horner was totaal niet blij met de uitspraken van de topadviseur van het team uit Milton Keynes, omdat de Brit van mening is dat het onbeleefd is om over de situatie van coureurs buiten Red Bull te praten.

"Alle uitspraken over andere coureurs zijn puur speculatie. We hebben geen idee wat Audi hem aangeboden heeft en of Audi überhaupt iets aanbiedt. Het is ongepast om te onthullen welke aanbiedingen hij ontvangen heeft", zei Horner in Shanghai.

Horner reageert bij Viaplay

Inmiddels heeft ook Christian Horner zelf gereageerd op de mogelijke wisselingen bij Red Bull Racing, als het gaat om de posities van de coureurs. Volgens de baas van Max Verstappen is er op dit moment geen reden om aan te nemen dat er in 2025 een andere line-up aan de start verschijnt, omdat Red Bull heel tevreden is over zowel Verstappen als Pérez. Dat liet Horner weten in gesprek met Viaplay. Bekijk het interview met de Brit hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties