F1 Nieuws

Helmut Marko maakt zich zorgen om Red Bull: 'We moeten drastisch verbeteren'

Helmut Marko maakt zich zorgen om Red Bull: 'We moeten drastisch verbeteren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko maakt zich zorgen om Red Bull: 'We moeten drastisch verbeteren'

Helmut Marko maakt zich zorgen om Red Bull: 'We moeten drastisch verbeteren'
Red Bull Content Pool

Topadviseur Dr Helmut Marko maakt zich zorgen om het team van Red Bull. De Oostenrijker, die bij het topteam aan de touwtjes trekt, vindt dat Red Bull drastisch moet verbeteren om de voorsprong op de andere teams te kunnen behouden. In gesprek met Sky Deutschland legt hij uit waarom.

Het lijkt erop dat Red Bull zoekende is naar de juiste balans dit weekend. Op het circuit van Shanghai in China lijkt het erop dat Ferrari en ook Lando Norris in zijn Mclaren minder tijd nodig hebben om op snelheid te komen. Dat werd al duidelijk tijdens de eerste en enige vrije training in China.

"Ferrari deed alles met één setje banden en ook Lando Norris was erg snel. Wij verliezen in vrijwel alle sectoren terrein, al weten we niet met hoeveel brandstof de anderen reden. Dat is een onzekere factor", laat Marko weten. "We moeten ons drastisch verbeteren als we vooraan mee willen doen. De banden raakten snel oververhit en ook de balans is niet zoals gewoonlijk. De auto doet niet wat de coureurs willen", aldus een onzekere Marko.

Red Bull heeft meer tijd nodig

Het team van Red Bull heeft moeite om zich aan te passen aan de andere opzet dit weekend, nu er een Sprint aan toe is gevoegd. Het heeft er alle schijn van dat het team uit Milton Keynes aan één vrije training niet genoeg heeft om alle informatie op te doen van de auto. Ook Dr Marko geeft toe dat Red Bull nog zoekende is: "Ik hoop dat de grip verbetert. Er zijn een paar kleine dingen die ons nog zouden kunnen helpen, maar al met al zal alles dicht bij elkaar zitten. De long run zag er constant uit, maar de wegligging is nog niet zoals hij zou moeten zijn momenteel", aldus de Oostenrijker.

Dat het allemaal nog niet optimaal werkte was ook tijdens de Sprint shoot-out te merken, toen Max Verstappen in natte omstandigheden veel moeite had om zijn auto op het asfalt te houden. In weersomstandigheden waar hij normaliter in excelleert, moest hij nu genoegen nemen met een vierde plaats. Max Verstappen gaf al eerder deze week ook al aan geen fan te zijn van de Sprintweekenden. De Nederlandse wereldkampioen vindt het niet slim om in China, waar vijf jaar niet geracet is, dit format uit te proberen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties