F1 Nieuws

Video: Het moment dat het circuit in Las Vegas het begeeft

Video: Het moment dat het circuit in Las Vegas het begeeft
F1 Nieuws

Video: Het moment dat het circuit in Las Vegas het begeeft

Video: Het moment dat het circuit in Las Vegas het begeeft

Het mocht slechts acht minuten duren, de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas. Het evenement wat al een jaar wordt gehyped door de sport en het enige raceweekend wat door de Formule 1 zelf georganiseerd wordt, bleek niet veilig genoeg te zijn.

Er zijn honderden miljoenen geïnvesteerd in de GP van Las Vegas, maar met één ding werd geen rekening gehouden: de zuigkracht van de Formule 1-auto's. De putdeksels in Vegas zijn totaal niet gemaakt voor deze kracht en dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de eerste vrije training.

De auto's van Carlos Sainz, Esteban Ocon en Guanyu Zhou liepen allemaal schade op door losgekomen putdeksels op het circuit, waarna de FIA besloot om de sessie niet meer te herstarten. Het probleem moest eerst onderzocht worden en daar kwam geen positief nieuws uit.

Volgens Chris Medland, gerenommeerd F1-journalist, zijn er meerdere putdeksels gevonden die problemen opleveren en het is nog maar de vraag of dit voor de start van de tweede vrije training opgelost kan worden.

Hét moment

Inmiddels zijn de eerste beelden van de impact bij de auto van Carlos Sainz online gekomen. De Spanjaard zorgde als eerste voor een rode vlag, die daarna ook niet meer verdween. Het was even de vraag wat het probleem nou precies was, maar achteraf bleek het circuit simpelweg niet veilig te zijn.

Bekijk hieronder het moment dat het Las Vegas Strip Circuit het begeeft door de kracht van de Formule 1-auto's. In de eerste video komt Carlos Sainz voorbij gescheurd, waarbij je zijn auto op een gegeven moment over het asfalt hoort schuiven door de putdeksel.

De tweede video is opgenomen met een verkeerscamera in Vegas, ook daar is het moment van impact vastgelegd. Direct nadat Sainz over de putdeksel rijdt, begint zijn Ferrari ontzettend te vonken, waarna hij doorheeft dat er iets niet in de haak is en hij zijn auto aan de kant zet. Even later worden ook Guanyu Zhou en Esteban Ocon slachtoffer van dit probleem.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties