F1 Nieuws

Max Verstappen erkent lastige voorbereiding op Las Vegas GP: 'Dat is moeilijk'

Max Verstappen erkent lastige voorbereiding op Las Vegas GP: 'Dat is moeilijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen erkent lastige voorbereiding op Las Vegas GP: 'Dat is moeilijk'

Max Verstappen erkent lastige voorbereiding op Las Vegas GP: 'Dat is moeilijk'
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is het bijna onmogelijk om je als coureur goed voor te bereiden op de Grand Prix van Las Vegas. Aankomend weekend wordt er voor het eerst geracet op het Las Vegas Strip Circuit, waardoor er geen enkel referentiepunt is.

Na de Grand Prix van Brazilië liet Max Verstappen nog weten dat hij de baan in Vegas nog helemaal niet kende. Hij had er nog geen één keer gereden op de simulator, de manier waarop de meeste coureurs het aankomende circuit uit hun hoofd kunnen leren. Inmiddels heeft Verstappen - uiteraard - geoefend op de simulator in Milton Keynes, maar of hij daar nou zo veel aan had...

Het circuit is Las Vegas is helemaal nieuw en pas sinds kort helemaal afgerond. Het was voor alle teams dus gissen hoe de baan er daadwerkelijk bij zou liggen, vooral als het gaat om tractie. Hoe veel grip heeft het asfalt daadwerkelijk? Dat was in de simulator erg lastig na te bootsen, waardoor de voorbereiding op de Grand Prix van dit weekend nogal moeilijk verliep, erkent Verstappen.

"Het belangrijkste is dat je het circuit leert kennen. We hebben wat dingen geprobeerd op het gebied van set-up, maar als je geen referenties hebt over tractie kun je niet in detail treden, het is dan moeilijk om de set-up te definiëren", begint Max.

"Dus je maakt een aantal hypotheses, je bereidt je voor op verschillende soorten scenario's zoals meer grip, minder grip, gemiddelde grip en zodra je de baan op gaat, kijk je in welke van de hypotheses je terecht komt."

Spectaculair

Voor Max Verstappen is het dan ook nog maar afwachten hoe het raceweekend eruit gaat komen te zien. Het is nog lastig voorspellen welke teams er sterk zullen zijn en hoe dicht het veld bij elkaar zit. Daarnaast is het ook nog gissen hoe leuk de lay-out van het circuit zal zijn, al gokt Max Verstappen dat het niet veel bijzonders is.

Toch is Red Bull-baas Christian Horner erg enthousiast. De Brit verwacht dat het wél erg leuk gaat worden en dat het evenement hoge ogen gaat gooien in de Verenigde Staten.

"Straatraces zijn altijd spectaculair. Dat hebben we gezien in Singapore, Azerbeidzjan en natuurlijk Monte Carlo. Dit belooft een geweldige race te worden. Ik denk dat het een van de best bekeken evenementen op de sportkalender van dit jaar wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een groot succes wordt", aldus Horner over de Las Vegas GP.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties