F1 Nieuws

Sergio Pérez wil dat Red Bull hem meer helpt: 'Ik heb niet alle informatie'

Sergio Pérez wil dat Red Bull hem meer helpt: 'Ik heb niet alle informatie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez wil dat Red Bull hem meer helpt: 'Ik heb niet alle informatie'

Sergio Pérez wil dat Red Bull hem meer helpt: 'Ik heb niet alle informatie'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez wil dat Red Bull Racing hem in de toekomst meer op de hoogte houdt van de plannen tijdens een Grand Prix. Dat maakte de Mexicaan bekend na de race op Circuit Zandvoort, waar hij naast het podium eindigde.

De Mexicaan begon de race op de zevende plaats, maar door zijn keuze om in de eerste ronde naar binnen te gaan voor intermediates wist hij op te klimmen naar de koppositie. Deze kon hij alleen niet vasthouden, omdat Max Verstappen een 'undercut' pleegde toen de coureurs naar de slicks gingen. Deze beslissing werd genomen vanuit het team.

Pérez is daar niet helemaal blij mee, omdat hij het gevoel had dat al zijn harde werk voor niks was geweest. Zeker na zijn beslissing om te stoppen in de eerste ronde.

"Ik zag dat het hard begon te regenen, dus ik besloot te stoppen. Ik heb het team op de hoogte gebracht en zij stonden klaar en leverden geweldig werk. Dat zorgde ervoor dat we een comfortabele voorsprong hadden. Maar we hadden meer regen verwacht, dus we begonnen de intermediates wat te sparen, zodat we buiten konden blijven als de regen zou komen... Maar die kwam niet", begint Pérez.

Over de undercut van Verstappen heeft Checo maar één ding te melden: hij kreeg niet alle informatie vanuit het team. Dat wil hij vanaf nu anders zien. Zowel hij als Verstappen moeten geïnformeerd worden over dit soort beslissingen.

"Het team heeft meer informatie. Maar dit zal bij de volgende teambespreking zeker ter sprake komen. Ik heb op dit moment niet alle informatie."

Fout in de pitlane

Maar niet alleen bij Red Bull Racing gingen er dingetjes mis, ook Pérez zelf maakte wat foutjes. In de regen spinde hij zijn auto, waardoor hij de muur raakte bij bocht 1 én hij raakte de muur bij het naar binnenrijden van de pits. Volgens hemzelf kwam dat doordat hij aquaplaneerde.

"Toen we de intermediates haalden begon het ineens harder te regenen en werd ik weer naar binnen geroepen om de full wets te krijgen. In reed de pits in, maar daar stond het onder water, dus de auto aquaplaneerde regelrecht richting de muur. Ik kon de auto niet meer stoppen en uiteindelijk ging ik daardoor ook over het snelheidslimiet heen, wat mij het podium kostte", aldus Checo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties