F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur wil Red Bull-vijand terug aan de top zien: 'Dat is zeer belangrijk'

Voormalig F1-coureur wil Red Bull-vijand terug aan de top zien: 'Dat is zeer belangrijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig F1-coureur wil Red Bull-vijand terug aan de top zien: 'Dat is zeer belangrijk'

Voormalig F1-coureur wil Red Bull-vijand terug aan de top zien: 'Dat is zeer belangrijk'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher hoopt dat Mercedes komend seizoen weer mee kan doen aan de kop van het veld. Volgens de Duitse oud-coureur is dat namelijk een zeer belangrijk iets voor de toekomst van de Formule 1.

Mercedes heeft nog geen 'sweet spot' gevonden als het gaat om de afstelling van de auto in het huidige ground effect-tijdperk. Sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 wist de Duitse formatie immers maar één race te winnen. Dat gebeurde in 2022 tijdens de Grand Prix van Brazilië. Afgelopen jaar kwam Mercedes enkel tot de tweede trede van het podium.

Belangrijk voor F1

Komend seizoen moet het dan ook anders voor de ooit zo machtige Formule 1-formatie. Ook de Mercedes-top ziet in dat er grote stappen moeten worden gemaakt om terug te keren naar de oude vorm van het team. Volgens Schumacher is het erg belangrijk voor de toekomst van de Formule 1 dat een team als Mercedes weer terug naar de kop van het veld weet te komen.

"Het is zeer, zeer belangrijk voor de Formule 1 om weer een sterk Mercedes-team aan de top van het veld te hebben. Mercedes zal zo snel mogelijk moeten zorgen dat het tij gekeerd wordt, daar bestaat geen twijfel over. Mocht dat niet gebeuren, dan zal de mindere periode van Mercedes alleen maar langer blijven duren", begint Schumacher in gesprek met het Duitse medium Kurier.

Opnieuw Red Bull aan kop?

Komend seizoen ziet het ernaar uit dat Red Bull opnieuw de beste papieren heeft. De (technische) regels veranderen immers nauwelijks en dus kan Red Bull voortborduren op de sterke vorm van de RB19, de bolide die afgelopen seizoen 21 races won. Ook Schumacher denkt dat de Oostenrijkse formatie aankomend seizoen een nieuw trucje heeft gevonden om de concurrentie te slim af te zijn.

"Red Bull zal voor komend seizoen wel weer iets verrassends in petto hebben, iets waar de concurrentie van zal opkijken. Er is niets om te suggereren dat Verstappen en Red Bull hun dominante vorm niet weten voort te zetten komend seizoen", aldus Schumacher. Mocht Red Bull opnieuw de snelste bolide hebben, dan kan Verstappen op gelijke hoogte komen met viervoudig wereldkampioenen Sebastian Vettel en Alain Prost.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties