F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur sluit 'domme' overstap Max Verstappen niet uit

Voormalig Formule 1-coureur sluit 'domme' overstap Max Verstappen niet uit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-coureur sluit 'domme' overstap Max Verstappen niet uit

Voormalig Formule 1-coureur sluit 'domme' overstap Max Verstappen niet uit
Red Bull Content Pool

Giancarlo Fisichella, voormalig Formule 1-coureur, heeft zich uitgelaten over het mogelijke vertrek van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Het lijkt er steeds meer op dat de machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko ervoor gaat zorgen dat de stercoureur zijn biezen pakt en naar Mercedes vertrekt, maar volgens Fisichella zou dat een onwijs domme transfer zijn.

De Italiaan, die het in de karts nog opnam tegen Sophie Kumpen - de moeder van Max Verstappen - en in de Formule 1 drie overwinningen wist te behalen, is van mening dat Max Verstappen op dit moment alles heeft wat het hartje van een F1-coureur begeert. De drievoudig wereldkampioen heeft de beste auto, het beste team om zich heen en het meeste talent van alle coureurs.

Fisichella vindt het dan ook moeilijk te begrijpen dat hij een overstap naar Mercedes, duidelijk het mindere team de afgelopen jaren, zou overwegen en daarmee wellicht een gegarandeerd kampioenschap weg zou gooien bij Red Bull Racing. Maar aan de andere kant zegt Fisichella dat de Formule 1 altijd vol verrassingen zit en niemand de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari aan had zien komen.

"Alles is mogelijk in de Formule 1 en in het leven, je weet maar nooit. Niemand had verwacht dat Lewis Hamilton weg zou gaan bij Mercedes en vooral dat hij de deal met Ferrari zou sluiten. Niemand had dat verwacht", begint hij bij OCB Scores.

'Domme' overstap

Maar voor Hamilton was de stap nog iets logischer, omdat hij geen winnende auto onder zijn kont heeft. Verstappen wel. Fisichella denkt daarom ook dat het 'dom' is om weg te gaan bij Red Bull, wat de interne situatie ook is.

"Maar we weten niet of Max volgend jaar of in de toekomst bij Mercedes komt. Op de plek waar hij nu is met het beste team en de beste auto, is het dom om naar een ander team te gaan. Het salaris is goed bij Red Bull en het zou hetzelfde kunnen zijn of zelfs meer bij Mercedes, dus wie weet? Maar je hebt een winnende auto, je staat op dit moment aan de top van de wereld - waarom zou je naar een ander team gaan?"

Hoewel Fisichella een overstap 'dom' vindt, maakte Autosport duidelijk dat Verstappen er zeker serieus aan zit te denken. Hij heeft zelfs, samen met Helmut Marko, stiekem een clausule in zijn contract gezet, waarmee hij Red Bull makkelijker kan verlaten. Dat maakte het betrouwbare medium op maandag duidelijk.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties