F1 Nieuws

Voormalig monteur Jos Verstappen doet opvallende onthulling: 'Jos is niet eerlijk behandeld'

Voormalig monteur Jos Verstappen doet opvallende onthulling: 'Jos is niet eerlijk behandeld'
LAT Photographic
F1 Nieuws

Voormalig monteur Jos Verstappen doet opvallende onthulling: 'Jos is niet eerlijk behandeld'

Voormalig monteur Jos Verstappen doet opvallende onthulling: 'Jos is niet eerlijk behandeld'
LAT Photographic

Jos Verstappen kende een lastig begin van zijn Formule 1-carrière. De toen nog jonge Limburger moest het bij Benetton opnemen tegen Michael Schumacher, die later zeven keer wereldkampioen zou worden in de koningsklasse van de autosport. Maar naast het feit dat zijn teamgenoot één van de beste coureurs aller tijden was, ging niet alles even eerlijk binnen het team.

Volgens Graham Watson, voormalig monteur van Jos Verstappen bij Benetton, kreeg Michael Schumacher beter materiaal dan de Nederlander. Hierdoor was de vader van Max Verstappen kansloos in zijn strijd tegen 'Schumi' en dit is ook direct de reden dat Verstappen Jr. zijn teamgenoten de laatste jaren verpulverd. Hij heeft van zijn vader te horen gekregen dat je de coureur naast je kapot moet maken, om ervoor te zorgen dat het team 'van jou' wordt. Hiermee hoopt Jos zijn zoon te behoeden voor een soortgelijke situatie als bij Benetton.

Watson blikt terug

In gesprek met Verstappen.com blikt Watson terug op zijn tijd bij Benetton, waar hij de monteur van Jos Verstappen was. De Nieuw-Zeelander had toen al het gevoel dat Jos meende dat zijn materiaal niet gelijk was aan die van Michael Schumacher en inmiddels is ook Watson ervan overtuigd dat het niet helemaal eerlijk ging.

"Ik denk dat Jos het gevoel had dat Michael Schumacher beter materiaal had en bevoordeeld werd. Ik had de indruk dat Jos dat moeilijk kon accepteren, omdat hij ook een zeer getalenteerde coureur was", zo begint Watson.

"Flavio [Briatore, toen teambaas Benetton] had een sterke band met Michael, zowel sportief als persoonlijk. Daarom denk ik dat Jos Max al heel vroeg heeft ingeprent dat het eerste wat je moet doen is zijn teamgenoten kapotmaken. En dat hebben we de afgelopen jaren gezien. Het moet jouw team zijn, jij moet de man zijn om wie het draait. Ik ben ervan overtuigd dat je dat nu ook ziet bij Max: eerst je teamgenoot verslaan, dan de titel winnen."

Niet eerlijk

Inmiddels is ook Watson van mening dat Schumacher voorgetrokken werd binnen het Britse team: "Tot op de dag van vandaag vind ik niet dat Jos een eerlijke behandeling heeft gekregen bij Benetton. En dat heeft er mede voor gezorgd dat Max dat aspect van de sport heel goed begrijpt: hij heeft geen beter materiaal nodig, hij wil hetzelfde materiaal, Talent doet de rest."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties