F1 Nieuws

Christian Horner waarschuwt Sergio Pérez: 'Dat trekt iedere coureur aan'

Christian Horner waarschuwt Sergio Pérez: 'Dat trekt iedere coureur aan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner waarschuwt Sergio Pérez: 'Dat trekt iedere coureur aan'

Christian Horner waarschuwt Sergio Pérez: 'Dat trekt iedere coureur aan'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner hoeft Red Bull Racing niet lang te zoeken naar een vervanger voor Sergio Pérez, als de Mexicaan zijn prestaties uit 2023 doortrekt naar het volgende Formule 1-seizoen. Het stoeltje naast Max Verstappen is namelijk één van de meest begeerde stoeltjes van het veld.

Het is dus noodzaak voor Pérez dat hij zich weet te herstellen en op een hoger niveau begint aan 2024 dan hij 2023 geëindigd is. Onlangs liet de Mexicaan al uit over zijn doel in het volgende seizoen en dat was niet mild. Hij wil namelijk vol voor de titel gaan.

Maar dan moet hij wel een hoger niveau laten zien dan hij afgelopen jaar deed. In negen kwalificaties wist Pérez namelijk niet verder te komen dan Q1 of Q2, waarbij hij ook op een aantal zondagen een dramatisch resultaat afleverde. Vooral de races in het Midden-Oosten en Azië waren desastreus voor Pérez.

Christian Horner waarschuwt zijn coureur dan ook dat hij genoeg keuzes heeft voor het stoeltje naast Max, mocht hij ook aan het begin van volgend seizoen niet naar behoren presteren. De Red Bull RB19 was zó goed, dat bijna iedere coureur hun huidige zitje in zou willen ruilen voor die van Pérez, meent Horner.

"Je kan je voorstellen dat als je een auto hebt die alle races op één na heeft gewonnen, dat behoorlijk aantrekkelijk is voor elke coureur op de grid. Dus we hebben beide coureurs zo dicht mogelijk bij elkaar nodig om ervoor te zorgen dat we ons uiterste best doen om beide titels te verdedigen", laat Horner weten.

Pérez en Red Bull spraken elkaar

De teambaas van Red Bull Racing waarschuwt zijn coureur dus, maar ook privé is de Mexicaan duidelijk gemaakt dat het in 2024 beter zal moeten. Volgens Horner is er een gesprek geweest in de winter, waarin hem verteld is wat hij moet doen om zijn stoeltje te behouden.

"De gesprekken die we in de winter hebben gevoerd, waren volgens mij allemaal erg positief. Ik denk dat hij weet wat hij moet doen, hij loopt al lang genoeg mee in de sport en hij heeft genoeg ervaring. Dus ik weet zeker dat hij alle zeilen zal bijzetten."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties