F1 Nieuws

Voormalig teammanager Max Verstappen onthult geweldige quote: 'Ongelofelijk, toch?'

Voormalig teammanager Max Verstappen onthult geweldige quote: 'Ongelofelijk, toch?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teammanager Max Verstappen onthult geweldige quote: 'Ongelofelijk, toch?'

Voormalig teammanager Max Verstappen onthult geweldige quote: 'Ongelofelijk, toch?'
Red Bull Content Pool

Voor Graham Watson was het al snel duidelijk: Max Verstappen is de nieuwe superster in de Formule 1. Toen de Nederlander zijn debuut maakte in de koningsklasse van de autosport, deed hij dat bij Toro Rosso, waar Watson op dat moment werkzaam was.

De Nieuw-Zeelander bekleed inmiddels een hoge functie bij de FOM, maar daarvoor was hij jarenlang teammanager bij Toro Rosso [later AlphaTauri]. Bij het Italiaanse team werkte Watson samen met Max Verstappen, waarbij hij direct wist dat de Limburger 'the real deal' was.

In gesprek met Verstappen.com wordt Watson gevraagd of hij Max en Jos op elkaar vond lijken, aangezien hij ook met Jos samen heeft gewerkt bij Benetton. Volgens de voormalig teammanager zijn de overeenkomsten in groten getale aanwezig.

"Het is lastig te zeggen, om eerlijk te zijn. Qua persoonlijkheid lijken ze erg op elkaar, al is Max net wat anders. We weten dat hij, als coureur, agressief is. Als mens is dat niet zo. Max weet precies wat hij wil: niet als tweede eindigen. Toen hij bij ons [Toro Rosso] begon, was hij nog maar een kind, maar wat hij op die leeftijd al liet zien... Pfff, erg indrukwekkend", begint Watson.

Geweldige quote

Dat Verstappen een enorm talent was, dat maar zelden voorkomt in de Formule 1, merkte Watson al vrij snel. Maar dat hij ook nog eens erg volwassen was voor zijn leeftijd, had de Nieuw-Zeelander ook al rap door. Tijdens de eerste test van Max in een F1-auto, waren er veel fotografen aanwezig, die allemaal een glimps op wilden vangen van de 17-jarige coureur. Watson vroeg zich hardop af of Max daar geen last van had, waarop de Limburger gevat antwoordde.

"Er waren overal fotografen, waarna ik mij realiseerde hoe het voor hem moest voelen om constant de camera's op je gericht te hebben. Ik vroeg hem: 'Je bent 17 en de fotografen volgen je altijd en overal. Dit gaat voor de rest van je carrière in de F1 zo zijn. Hoe ga je daarmee om?' Hij keek mij recht in de ogen aan en zei: 'Dat gebeurt alleen als ik goed genoeg ben.' Dat was zijn antwoord. Ongelofelijk."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties