F1 Nieuws

Voormalig Red Bull-kopstuk opent aanval na F1-testdagen: 'Kom maar op'

Voormalig Red Bull-kopstuk opent aanval na F1-testdagen: 'Kom maar op'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Red Bull-kopstuk opent aanval na F1-testdagen: 'Kom maar op'

Voormalig Red Bull-kopstuk opent aanval na F1-testdagen: 'Kom maar op'
Red Bull Content Pool

Aston Martin-topman Dan Fallows heeft via X (voorheen bekend als Twitter) laten weten dat zijn team aankomend seizoen volledig in de aanval zal gaan. Fallows was eerder werkzaam bij het team van Red Bull Racing, maar maakte enkele jaren terug de overstap naar het team uit Silverstone.

Het hebben van succes brengt zo nu en dan nadelen met zich mee. Zo verwachten mensen dat je steeds weer opnieuw zult presteren en brengt succes ook heel veel bekijks met zich mee. Dat hoeft echter niet altijd positief te zijn, in het geval van Red Bull Racing bijvoorbeeld.

Mede door het succes van de Oostenrijkse formatie in 2022 en -23 kwam er een vergrootglas te liggen op de teamsamenstelling. Wie stonden er namelijk aan de wieg van de dominante RB18 en -19? Vanuit andere teams kwam er dan ook al snel interesse voor een hoop Red Bul Racing-personeel.

Red Bull Racing-leegloop

Zo vertrok Rob Marshall afgelopen seizoen naar het team van McLaren. De Britse engineer was al sinds 2006 werkzaam bij het team van Red Bull Racing, maar besloot toch om zijn geluk elders te zoeken. Bij de formatie uit Woking is Marshall nu een van de technische masterminds.

Naast de overstap van Marshall maakte ook Fallows de overstap naar een ander team. Bij Aston Martin is Fallows nu een van dé aerodynamische topmannen die een groot aandeel hebben gehad in het succes van de AMR23, de bolide waarmee Fernando Alonso afgelopen seizoen meerdere keren mee op het podium wist te komen.

Aanval is geopend

Na de testdagen in Baharian plaatste Fallows het volgende bericht. "Het team heeft hard gewerkt om de auto in goede staat te krijgen om te testen. Drie succesvolle dagen achter de rug en veel cijfers om te kraken. Kom maar op", aldus de voormalig Red Bull Racing-engineer in een X-bericht.

De transfers van Marshall en Fallows zijn al lang en breed voltrokken, maar er doen zo nu en dan ook geruchten de ronde die Pierre Waché, volgens velen hét brein achter de RB19, in verband brengen met een move naar het team van Ferrari.

Vooralsnog hebben zowel Red Bull Racing als Waché deze transfer verwezen naar het rijk der fabelen. Het laat echter zien dat er nog steeds 'jacht wordt gemaakt' op kopstukken bij het team van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties