F1 Nieuws

Wanneer lanceren de resterende Formule 1-teams hun nieuwe bolides?

Wanneer lanceren de resterende Formule 1-teams hun nieuwe bolides?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Wanneer lanceren de resterende Formule 1-teams hun nieuwe bolides?

Wanneer lanceren de resterende Formule 1-teams hun nieuwe bolides?
Red Bull Content Pool

Onlangs werd de wereld van de Formule 1 opgeschrikt door flink wat nieuws. Zo maakte Lewis Hamilton bekend dat hij in 2025 voor Ferrari zal rijden en werd bekend dat er een onderzoek is ingesteld naar Red Bull-teambaas Christian Horner. Je zou hierdoor bijna vergeten dat er tussendoor ook nog wel eens een nieuwe Formule 1-bolide wordt gepresenteerd.

Komend seizoen hoopt de concurrentie het Red Bull Racing een stuk lastiger te maken dan afgelopen jaar het geval was. Toen wist Red Bull Racing namelijk 21 races te winnen. Slechts twee keer kwam er een andere rijders als eerste over de streep. Dat gebeurde in de straten van Singapore toen Ferrari-coureur Carlos Sainz er met de overwinning vandoor ging en toen McLaren-rijder Oscar Piastri in Qatar voor Max Verstappen wist te blijven tijdens de Sprint.

Uitdagers?

Maar wie moeten Verstappen en Red Bull Racing komend seizoen het vuur aan de schenen leggen? De grootste uitdagers van Red Bull Racing zullen komend seizoen hoogstwaarschijnlijk Ferrari, McLaren en Mercedes worden. Ook zou het team van Aston Martin nog voor een verrassing kunnen zorgen. Daarvoor moet het team echter wel een stabielere ontwikkelingscurve weten vast te houden gedurende het hele seizoen.

Lanceerdata

Voorlopig blijft het echter koffiedik kijken wie de strijd kan aangaan met Red Bull Racing en Verstappen. Hoe de verhoudingen zullen liggen, zal ook pas in grote lijnen zichtbaar worden na de drie testdagen in Bahrein. Die staan op 21, 22 en 23 februari op de planning.

Voor nu is het dus afwachten totdat de eerste teams hun nieuwe auto's voor komend seizoen lanceren. Wanneer de auto's worden gelanceerd, is in het onderstaande schema te zien. De teams van Haas, Williams, Stake, Alpine en Visa Cash App RB maakten hun bolides al eerder bekend.

12 februari Aston Martin
13 februari Ferrari
14 februari Mercedes en McLaren
15 februari Red Bull Racing

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties