F1 Nieuws

Wat doet het weer tijdens de Grand Prix van Miami?

Wat doet het weer tijdens de Grand Prix van Miami?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Wat doet het weer tijdens de Grand Prix van Miami?

Wat doet het weer tijdens de Grand Prix van Miami?
Red Bull Content Pool

Later vandaag zal om 21:30 uur Nederlandse tijd de Grand Prix van Miami worden verreden. Eerder in het weekend werd er al gewaarschuwd voor een mogelijk natte race in Miami Gardens, maar hoe staat het er nu voor met de weersvoorspelling in de Sunshine State?

Sergio Pérez begint de GP van Miami vanavond vanaf pole position. Hierdoor heeft de Mexicaan de grootste kans op de overwinning, zeker gezien het feit dat kampioenschapsleider en Red Bull-teamgenoot Max Verstappen vanaf P9 aan de wedstrijd moet beginnen. Mocht de Mexicaan de race in Miami winnen, dan heeft de Formule 1 de eerste Mexicaanse kampioenschapsleider in de geschiedenis te pakken.

Wat doet het weer?

Pérez zal, gezien zijn moeilijke raceweekend tot dusver, hopen op een droge race. Andere coureurs, waaronder AlphaTauri-rijder Nyck de Vries, hopen juist op regen. Het ziet er volgens de weersvoorspellingen van Weather.com naar uit dat Pérez' hoop zal uitkomen in Miami. Volgens het weerstation hangt de kans op regen ten tijde van de race namelijk slechts tussen de dertien en vijftien procent.

Volgens AccuWeather.com ziet het er echter naar uit dat het flink zal regenen in Miami ten tijde van de race. Volgens het online weerstation bedraagt de kans op regen vanaf 14:00 uur Amerikaanse tijd namelijk tussen de 51 en 34 procent. In dat geval zou de wens van De Vries kunnen uitkomen.

Spannende race

Ongeacht of de weersvoorspellingen uitkomen, belooft de Grand Prix van Miami een mooie wedstrijd te worden. Voorin rijdt Pérez namelijk voor de overwinning met achter zich de hongerige Fernando Alonso en Carlos Sainz. Daarachter rijdt Haas-coureur Kevin Magnussen die bij de thuisrace van zijn team goed wil presteren.

Verder naar beneden staan Verstappen en Lewis Hamilton. De beide heren staan uit positie na een tegenvallende kwalificatie gisteravond. Voor Verstappen is het belangrijk dat hij zo snel mogelijk naar voren komt om Red Bull-teamgenoot Pérez bij te blijven. Voor Hamilton is het daarentegen van belang om dicht bij zijn team- en landgenoot in de buurt te komen. Russell kwalificeerde zich namelijk op P5, terwijl Hamilton bleef steken op een schamele P13.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties