F1 Nieuws

Sergio Pérez geeft belangrijke update over Red Bull-toekomst

Sergio Pérez geeft belangrijke update over Red Bull-toekomst
BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez geeft belangrijke update over Red Bull-toekomst

Sergio Pérez geeft belangrijke update over Red Bull-toekomst
BSR Agency

Momenteel rijdt Sergio Pérez zijn vierde seizoen voor Red Bull Racing. De Mexicaan loopt uit zijn contract en er is nog altijd geen bevestiging vanuit Red Bull gekomen of hij ook volgend jaar naast Max Verstappen zal blijven rijden. In Imola heeft Pérez een update gegeven over zijn contractsituatie.

Red Bull-adviseur Helmut Marko, gaf onlangs aan dat Pérez niet hoeft te rekenen op een meerjarige deal bij het Oostenrijkse topteam. Dit uit angst voor een terugval van Pérez, omdat hij dan geen stok meer achter de deur heeft. Volgens Red Bull is dit precies wat er gebeurde in 2023. Marko denkt dat Pérez een bepaalde druk nodig heeft om goed te presteren.

Pérez reageert op uitspraken Marko

Inmiddels heeft Pérez hier ook op gereageerd. Volgens de Mexicaan snijden de uitspraken van Marko geen hout, omdat hij niet ineens minder druk voelt als hij een meerjarige deal getekend heeft. Het Formule 1-circus legt genoeg druk op je als coureur, ongeacht je contractsituatie.

"In de Formule 1 is er altijd druk, ongeacht of je een deal hebt of niet", laat Pérez weten aan RacingNews365. "Je moet altijd presteren, vooral bij Red Bull, omdat je daar in een omgeving zit met veel druk. Dat verandert dus niet. Het kan alleen een beetje stressvol zijn om te onderhandelen", aldus de Mexicaan.

Pérez geeft daarnaast aan dat door de drukte in het seizoen, het er ook nog niet van gekomen is om met Red Bull tot een deal te komen. "We hebben zoveel werk te verzetten in de weekenden en wanneer we in de simulator zitten, maar ik geloof dat we het vroeg of laat zullen weten en dan zal ik weten wat ik in de toekomst ga doen", zei Pérez.

'Alles is een optie'

Op de vraag of de teamgenoot van Max Verstappen naar een ander team kan gaan, reageerde hij opvallend. Pérez sluit namelijk niet uit dat zijn toekomst ook bij een ander team zou kunnen liggen: "Zo lang er niets getekend is, is alles een optie voor ons".

Pérez kwam in 2021 als opvolger van Alexander Albon bij Red Bull Racing. Het was de bedoeling om, net als Valtteri Bottas dat deed bij Lewis Hamilton, als tweede viool in het team te fungeren en het de concurrentie lastiger te maken. Pérez heeft sporadisch bewezen die rol in te kunnen vullen. Met name op stratencircuits heeft hij ijzersterke prestaties neergezet, maar er zijn ook veel races geweest waarin Verstappen poleposition pakte en Pérez niet eens door Q1 kwam. Vorig jaar wist hij wel als tweede te finishen in het kampioenschap en op dit moment betreedt hij die positie wederom, achter teamgenoot Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties