F1 Nieuws

Zak Brown hekelt familie Verstappen en Red Bull: 'Dat moet iemand aan Max gaan vertellen'

Zak Brown hekelt familie Verstappen en Red Bull: 'Dat moet iemand aan Max gaan vertellen'
Xavi Bonilla / DPPI
F1 Nieuws

Zak Brown hekelt familie Verstappen en Red Bull: 'Dat moet iemand aan Max gaan vertellen'

Zak Brown hekelt familie Verstappen en Red Bull: 'Dat moet iemand aan Max gaan vertellen'
Xavi Bonilla / DPPI

McLaren-baas Zak Brown is teleurgesteld in de manier waarop Red Bull Racing heeft gereageerd op de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Ook de ronden vóór de crash waren er een aantal berichten vanuit het Oostenrijkse team waar de baas van Lando Norris zich aan geërgerd heeft. Vooral de manier waarop ze Verstappen lieten weten dat Norris de schuldige was in het gevecht.

Meerdere keren probeerde Norris een riskante inhaalactie te plaatsen bij Verstappen, die op zijn beurt weer agressief verdedigde. McLaren was kwaad over de manier waarop Verstappen zijn auto positioneerde en liet dat dan ook duidelijk merken in gesprek met Sky Sports, direct na de race. Ook vanuit Red Bull werd er geklaagd, maar dan over de rijstijl van Norris, die in hun ogen te agressieve 'divebombs' maakte.

Over de radio maakte Gianpiero Lambiase, race-engineer van Verstappen, duidelijk dat Norris telkens fout zat en dat Max juist aan het verdedigen was. Dit is volgens Zak Brown nogal kwalijk, aangezien de houding van Max daarmee wordt aangespoord door Red Bull.

"Ik ben teleurgesteld in zo'n geweldig team als Red Bull, omdat ze het bijna aanmoedigden, als je luistert op de radio wat er is gezegd. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om onze coureurs op de pitmuur te vertellen wat er wel en niet moet gebeuren tijdens de race. Ik denk dat we de regels moeten respecteren", begint de baas van McLaren bij Autosport.

En volgens Brown is dit niet de eerste keer dat Verstappen en Red Bull respectloos acteren op het hoogste podium. In 2021 heeft het Oostenrijkse team het budgetplafond overschreden, waar Brown nog altijd kwaad over is. Daarnaast vindt hij de rel tussen Jos Verstappen en Christian Horner kwalijk voor de F1.

"We hebben gezien dat er een gebrek aan respect is - of het nu gaat om financiële regels, sportieve regels, op het circuit, problemen met vaders en dat soort dingen. Ik denk gewoon niet dat dat de manier is waarop we moeten racen."

Brown pleit voor permanente stewards

De Amerikaan is van mening dat Red Bull hier en daar dus lak heeft aan de regels en dat dat niet de manier is waarop er geracet moet worden. Hij meent dan ook dat het team van Verstappen - en Max zelf - harder bestraft moeten worden en duidelijk te horen moeten krijgen wat ze wel en niet kunnen doen. Dat kan alleen met fulltime stewards, omdat er op dit moment alleen parttime stewards werken, waardoor er ieder weekend op een andere manier gekeken wordt naar incidenten.

"Ik denk dat parttime steward spelen een erg moeilijke taak is. Het is behoorlijk complex en om het op parttime basis te doen voor het niveau waarop de F1 zich bevindt, is denk ik moeilijk. Max en Lando waren aan het vechten, zoals je zou verwachten, en totdat iemand Max vertelt dat dat tegen de regels is, zal hij niet anders weten. Dus ik denk dat er gemiste kansen waren voor de stewards om iets tegen Max te zeggen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties