F1 Nieuws

'Ziggo afgewezen door Formule 1 ondanks hoger bod dan Viaplay'

'Ziggo afgewezen door Formule 1 ondanks hoger bod dan Viaplay'
©Kymillman
F1 Nieuws

'Ziggo afgewezen door Formule 1 ondanks hoger bod dan Viaplay'

'Ziggo afgewezen door Formule 1 ondanks hoger bod dan Viaplay'
©Kymillman

Volgens de NOS heeft Ziggo een hoger bod gedaan voor de Formule 1-rechten dan Viaplay, de streamingdienst die de komende vijf seizoenen de F1 uit zal blijven zenden in Nederland. Vanaf 2022 is het Scandinavische bedrijf de rechtenhouder van de Formule 1 in Nederland, toen zij de rechten overnamen van Ziggo Sport, die voor lange tijd de uitzendingen verzorgde.

Olav Mol en Jack Plooij waren de vaste gezichten op het circuit voor Ziggo Sport, waarbij Mol de sessies van commentaar voorzag, terwijl Plooij in de pitstraat en in de paddock rondliep om interviews af te nemen. De twee waren voor veel F1-fans in Nederland hét gezicht van de Formule 1, dus toen Viaplay in 2021 - toen ze de rechten overnamen - aankondigde dat ze met andere commentatoren zouden gaan werken, leverde dat veel kritiek op.

Inmiddels zijn de meeste F1-fans gewend aan de stemmen van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk en de komende vijf seizoenen zal dit duo nog steeds te horen zijn op de televisies in Nederland. Daarnaast zal Chiel van Koldenhoven de interviews en de gridwalks blijven doen voor Viaplay. Maar als het aan Ziggo had geleden, was de oude garde weer teruggekeerd.

Ziggo deed hoogste bieding

Volgens goed ingevoerde bronnen was niet alleen Viaplay Viaplay, maar ook Ziggo zéér geïnteresseerd in de uitzendrechten van de Formule 1, tussen 2025 en 2029. De Nederlandse aanbieder van internet en televisie had zelfs een hoger bod gedaan bij de FOM [Formula One Management], maar toch koos de Formule 1 ervoor om de rechten aan Viaplay te verkopen.

Het Scandinavische Nordic Entertainment Group - eigenaren Viaplay - moeten 45 miljoen euro per seizoen aftikken om de Formule 1 uit te mogen blijven zenden in Nederland, wat uitkomt op een totale som van 225 miljoen euro over vijf jaar. Het bod van Ziggo was dus hoger, maar zij vingen alsnog bot bij de FOM.

Plooij en Mol terug op TV

Het plan van Ziggo was om de vaste Formule 1-gezichten terug te krijgen op de televisie. Als zij de rechten zouden krijgen van de FOM, zou Olav Mol de races weer van commentaar voorzien, terwijl Jack Plooij dan weer door de paddock zou lopen met zijn microfoon. Maar dat feestje gaat dus niet door!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties