‘Teams akkoord met sprint races; ook financiën in orde’

Racing Point F1 Media

De laatste stap voor de invoering van de sprint races is genomen: de teams zijn akkoord met het gehele plan. Dat maakt Motorsport.com bekend. De kosten van de sprint races waren het grootste struikelpunt van de teambazen, maar uiteindelijk is er een oplossing gevonden.

In 2021 gaan er op drie locaties een sprint race gehouden worden: Silverstone, Monza en Interlagos. Het programma voor het weekend wordt voor deze drie races ook flink gewijzigd. Op vrijdag wordt er één vrije training verreden, waarna er vrijdagmiddag een kwalificatie plaatsvind voor de sprintrace op zaterdag. Zaterdagmiddag is de sprintrace, die de startopstelling voor zondag bepaalt.

Hier waren de teams het al eens over geworden, net als de puntenverdeling(top 3 in de sprintrace krijgt punten). Alleen het financiële plaatje was nog niet rond, aangezien het niet duidelijk was hoeveel het de teams zou kosten om drie ‘extra’ races te rijden per seizoen. Dat is het nu wel.

500.000 euro. Zo hoog wordt het bedrag geschat dat de sprint races in 2021 zullen kosten. Dit bedrag ontvangen alle teams vanuit de FOM om het experiment goed te laten verlopen. Daarnaast zal eventuele schade uit een sprintrace niet tellen voor de budget cap. Teams kunnen de auto’s herstellen zonder gestraft te worden, omdat ze dat bedrag overschrijden.