F1 Nieuws

'Christian Horner verliest strijd van Max Verstappen en wordt ontslagen'

'Christian Horner verliest strijd van Max Verstappen en wordt ontslagen'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Christian Horner verliest strijd van Max Verstappen en wordt ontslagen'

'Christian Horner verliest strijd van Max Verstappen en wordt ontslagen'
HOCH ZWEI/BSR Agency

De volgende wending in het verhaal rondom Christian Horner is naar buiten gekomen. Volgens het doorgaans zeer betrouwbare Motorsport-Total en F1-Insider is de kans zeer groot dat niet Helmut Marko, maar Christian Horner de Grand Prix van Australië vanaf thuis moet bekijken. Vrijdagavond kwam het bericht naar buiten dat Marko wellicht geschorst zou worden, maar de Duitse sites weten nu te melden dat Horner op de schopstoel zit.

Het was een hectische avond in Jeddah, afgelopen vrijdag. Helmut Marko had net bij het Oostenrijkse ORF aangegeven dat hij wellicht geschorst zou worden en bij het Duitse Sky zei Marko dat als dat niet zou gebeuren, hij misschien zelf wel een punt achter zijn Red Bull-carrière zou zetten. Toen Max Verstappen hiermee geconfronteerd werd na de kwalificatie in Saoedi-Arabië ging hij pal achter de topadviseur staan. In zijn eigen woorden zei Max: Helmut eruit, ik eruit!

Afgelopen week heeft de Thaise eigenaar van `Red Bull GmbH, Chalerm Yoovidhya, een gesprek met het management van Max Verstappen gehad, waarin hij duidelijk maakte dat hij niet zou zwichten voor eventuele 'dreigementen' van Max, maar het lijkt er nu op dat Yoovidhya toch van mening veranderd is. De Thai, die volledig in de hoek van Horner stond, zou nu overstag zijn gegaan en denken aan een ontslag van de CEO en teambaas van Red Bull Racing.

Druk vanuit de Verenigde Staten de druppel

Wekenlang heeft Yoovidhya hoogstpersoonlijk gezorgd voor het aanblijven van Horner bij Red Bull Racing. De Brit staat onder flinke druk wegens de beschuldiging van het vertonen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar daar werd hij van vrijgesproken. Dit betekende overigens niet dat alles koek en ei was binnen het team, aangezien na deze vrijspraak de bom pas écht barstte.

Maar uiteindelijk lijkt Yoovidhya er voor nu toch te kiezen om samen te werken met de Oostenrijkse kant van het bedrijf en Horner naar buiten te schoppen, zo melden bronnen aan zowel F1-Insider als Motorsport-Total [onderdeel van de internationale Motorsport familie]. De belangrijkste reden hiervoor is de druk vanuit de Amerikaanse zakenwereld.

Bedrijven als Walmart dreigen met een boycot van het drankje Red Bull als Horner aanblijft. In de Verenigde Staten is men erg huiverig om samen te werken met mensen die worden bericht van grensoverschrijdend gedrag, zeker sinds de #Metoo beweging. Daarnaast zouden de Thaise eigenaren bang zijn dat de aanklaagster van Horner naar de rechter stapt, waardoor alle informatie over de zaak naar buiten komt en wellicht duidelijk wordt dat het onderzoek 'niet zo objectief was als het leek'.

Horner in Oostenrijk al gevlogen

Beide websites melden dat de kans zeer groot is dat Christian Horner in Australië al geen teambaas meer is van Red Bull Racing. Een statement over zijn vertrek zou al in de maak zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties