F1 Nieuws

Adrian Newey onthult reacties op 'carrièremoord': 'Ze zeiden dat ik gek was'

Adrian Newey onthult reacties op 'carrièremoord': 'Ze zeiden dat ik gek was'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey onthult reacties op 'carrièremoord': 'Ze zeiden dat ik gek was'

Adrian Newey onthult reacties op 'carrièremoord': 'Ze zeiden dat ik gek was'
Red Bull Content Pool

Met het aanstaande vertrek van Adrian Newey eindigt er een lang tijdperk bij het team van Red Bull Racing. De meesterontwerper stond aan de wieg van het Oostenrijkse raceteam en heeft sindsdien elke afgelegde meter meegemaakt. Vanaf 2025 mag Newey zijn heil ergens anders zoeken, met Ferrari, Aston Martin of misschien zelfs Williams als mogelijke volgende bestemming. Newey blikt terug naar hoe zijn laatste transfer, destijds van McLaren naar Red Bull, eraan toe ging.

Eind 2004 werd het team van Jaguar overgenomen door het team van Red Bull Racing. Een markante coup, want een energiedrankje als raceteam was ongekend. Mede daarom werd de betreding van Red Bull ook voornamelijk gezien als een marketingstunt, die wel weer zal overwaaien. Toen bekend werd dat Adrian Newey zich zou aansluiten bij het raceteam, kreeg de meesterontwerper veel kritiek te verduren. In gesprek met manager Eddie Jordan voor Oyster Yachts, laat Newey zich uit over de reacties die hij heeft gekregen op zijn overstap naar Red Bull.

"Toen ik in de beginperiode bij Red Bull zat, werd ik voor gek verklaard door de mensen om mij heen. In mijn laatste jaar bij McLaren wonnen we nog tien Grand Prix's en nu vertrok ik opeens naar een opkomend team, dat ook nog eens de plek van een middenmoter overnam. Ze zeiden dat het een carrièremoord was. Red Bull werd beschouwd als een soort feestteam, niet als serieuze deelnemer. Dat hebben we geweldig weten om te draaien, met natuurlijk die 1-2 in China in 2009 als eerste overwinning", aldus de ontwerper over zijn overstap naar Red Bull Racing.

Newey heeft vertrouwen in toekomst

De meesterontwerper heeft er geen twijfel over dat het wel goed zal komen met zijn raceteam. De Brit geeft aan dat de huidige organisatie en de daarbij gepaarde volwassenheid het juist een makkelijkere keuze maakte om afscheid te nemen. Hij verwacht namelijk dat Max Verstappen ook de komende jaren een goed team om zich heen blijft houden.

"Er waren voor mij meerdere redenen om afscheid te nemen. Ik heb toch een soort verantwoordelijkheidsgevoel bij dit team, omdat ik ze zie als familie. Kijkend naar hoe het team nu is, zie ik hoe goed georganiseerd en volwassen ze zijn. Dat maakte het voor mij makkelijker om de keuze te maken, omdat ik weet dat ik Red Bull goed achterlaat", eindigt Newey.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties