F1 Nieuws

Sky Sports-commentator spreekt van win-win situatie na vertrek Adrian Newey bij Red Bull

Sky Sports-commentator spreekt van win-win situatie na vertrek Adrian Newey bij Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-commentator spreekt van win-win situatie na vertrek Adrian Newey bij Red Bull

Sky Sports-commentator spreekt van win-win situatie na vertrek Adrian Newey bij Red Bull
Red Bull Content Pool

Deze week is één van de eerste bommen bij Red Bull Racing gebarsten: Adrian Newey gaat na bijna twintig jaar het topteam verlaten. Red Bull verliest hiermee een van de belangrijkste personen in het team. Sky Sports-commentator David Croft buigt zich over de situatie en doet een bijzondere onthulling.

Volgens Croft, ook wel Crofty genoemd, hebben alle andere Formule 1-teams profijt van het vertrek van Newey. De Brit, die wordt gezien als de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1, zal niet meer meewerken aan de 2025-auto van Red Bull Racing en dat is volgens de hoofdcommentator van Sky Sports geweldig nieuws voor de concurrentie. Maar er is nóg meer goed nieuws...

"Het is om zoveel redenen ingrijpend. Niet alleen lijkt Adrian Newey nu op tijd op de markt te zijn voor de grote reglementswijziging in 2026, maar hij verlaat ook met onmiddellijke ingang Red Bull en hun Formule 1-projecten, dus het is een win-win voor alle andere teams", laat Croft weten op Sky Sports.

"Het werk dat Newey heeft gedaan om Red Bull zo'n dominante kracht in de Formule 1 te maken, zal nu stoppen", voegt de Brit daaraan toe. "Dus de onmiddellijke reactie van elk ander team zal zijn: 'Mooi, hij is weg. Dat geeft ons misschien de kans om ze in te halen'. En er zullen een paar teams zijn die Newey zullen proberen te verleiden om naar hen toe te komen."

Aanbiedingen liggen klaar voor Newey 

De topteams laten er geen gras over groeien en zouden zich al gemeld hebben voor de diensten van Newey. De Engelsman werd onlangs gesignaleerd op het vliegveld van Bologna en dus wordt hij in verband gebracht met Ferrari. Hij zou, samen met Lewis Hamilton, de Scuderia weer terug aan de top kunnen brengen. Maar ook Aston Martin zou klaar zijn voor de komst van de Engelse aerodynamicus, weet ook David Croft.

"Naar wij hebben begrepen, heeft Aston Martin een zeer gedurfd bod gedaan. Ze hebben er daar een zeer aanzienlijk bedrag voor over om Newey te verleiden naar hun fabriek in Silverstone. Hij sluit zich dan aan bij de groep van CEO Martin Whitmarsh, met wie hij natuurlijk samenwerkte tijdens zijn McLaren-dagen vele jaren geleden", onthult Croft bij Sky. Inmiddels hebben bronnen onthuld dat Newey een kans om bij Aston Martin te werken heeft afgewezen.

Voor Red Bull zal dit verlies een hard gelach zijn. Newey wist voor het topteam maar liefst zeven auto's te ontwerpen die zowel een rijders, als constructeurstitel pakte. Ook dit seizoen lijkt het erop dat Max Verstappen, met een auto ontworpen door Newey, de wereldtitel binnen gaat slepen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties